avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa sau nu ?

buna ziua,
taxa auto de prima inmatriculare are temei legal sau nu?
cunosc un avocat care se ocupa printre altele cu actiuni in instanta ,pentru clienti bineinteles,de solicitare a returnarii taxei auto platite la prima inmatriculare.solicita ministerului finantelor returnarea taxei platite la prima inmatriculare in romania a unui auto.avocatul spune ca are castig de cauza in 99 la suta din cazuri.
este adevarat sau nu ? sau este o afirmatie facuta pentru a m-a prinde de client intr-o actiune de acest gen .
mentionez ca eu nu am platit nici o taxa auto,intentionez sa-mi cumpar o masina inscrisa in Germania,voi plati taxa de prima inmatriculare,o voi inmatricula in Romania. ce sanse am sa-mi recuperez taxa pe care o voi plati.
cu stima GEO.
multumesc ptr raspuns.
cu stima GEO
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
GEO GEO GEO, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters50658 , utilizator 10:29, 23 Noiembrie 2010
Daca imi spuneti cand ati platit taxa va spun si eu daca o puteti recupera.
Dar o decizie ANAF din 24.07.2008 mai are vreo sansa?
Buna Geo,
[EDITAT]
Dupa 12 febr legea s-a schimbat ,iar pe obligatia de a face nu s-au admis la Curtea de Apel, le castigi la Tribunal, dar la Curte, for superior se pierd.[EDITAT]
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
daca am cumparat o masina noua si am platit taxa auto in iulie 2010 am sanse sa o recuperez?trebuie sa invoc tot art 90 din tratatul com. europene?multumesc
Desigur, in caz contrar ar reprezenta o discriminare a dvs. fata de alti contribuabil care isi recupereaza suma incasata in mod nelegal de statul roman, cu titlu de taxa de poluarea.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto lrd lrd Buna ziua, la data de 2.12.2009 am inmatriculat un autoturism skoda fabia si am platit taxa de poluare in valoare de 2170 lei, intrebarea mea este daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. As dori sa incep un demers judiciar pentru restituirea taxei de poluare, pentru incompatibilitatea prevederilor O.G.50/2008 cu dreptul comunitar, ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)