avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme radiere masina.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme radiere masina.

Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este problema mea: anul trecut am vandut o masina unei persoane, cu domiciliul in acelasi oras, printr-un act de vanzare-cumparare intocmit la o firma de intermedieri auto.
Cu aceasta ocazie am inmanat respectivului toate actele masinii, respectiv talonul si cartea de identitate, pentru a-i permite inscrierea masinii pe numele lui, fara radierea masinii. A fost o scapare din partea mea, deoarece nu am stiut ca legea, care permite schimbarea proprietarului unei masini fara trecerea pe la RAR, nu intrase inca in vigoare.
Luna aceasta la platirea impozitului am aflat ca masina era inca pe numele meu, si nu se poate trece pe noul proprietar fara radiere. Dupa cum banuiti acesta este de negasit (am aflat ca este plecat din tara) si nu stiu care sunt pasii legali pentru rezolvarea acestei probleme.
La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.
In acest sens as fi recunoscator pentru cateva sfaturi competente (cea mai buna solutie si pasii de urmat), dat fiind ca nu am avut niciodata litigii de ordin juridic, de nicio natura.
Daca este nevoie de mai multe amanunte, va stau la dispozitie.
Multumesc.
Actiune in instanta prin care soliciti constatarea inexistentei dreptului tau de proprietate asupra masinii - art. 111 Cod procedura civila.



La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.

da, prima varianta e cea corecta, intemeiata intradevar , in baza art.111 cpc.
al doilea sfat, cel cu declararea actelor pierdute... nu-i deloc bun!
Mulţumesc de raspuns.
Dar, dupa cum am mentionat, nu am niciun fel de experienta juridica.
Unde ar trebui sa merg (sunt din Timisoara)? La tribunal, la judecatorie? Cui sa ma adresez pentru inceput?
Ce costuri presupune aceasta actiune (este vorba de o Dacie veche vanduta ,aproape, pe degeaba)
Acel cineva care mi-a dat initial acest sfat mi-a spus si sa trimit cateva scrisori cu confirmare de primire (sau nu) catre adresa (din actul de vanzare-cumparare) pârâtului si sa atasez copiile la reclamatia respectiva.
Daca este adevarat, cum ar trebui formulata aceasta scrisoare ca sa aiba validitate juridica?
Inca o intrebare: acest act de vanzare-cumparare poate sa ma exonereze de eventualele probleme aparute (accidente, parcari ilegale) sau numai deschiderea (finalizarea) unei actiuni judecatoresti este luata in considerare?
Buna ziua. As avea si eu o problema. O ruda apropiata a unui prieten a decedat si i/a ramas masina pe care o conduce prietenul meu. Este necesar ca masina sa fie neaparat radiata? sau se poate ca prietenul meu sa plateasca in continuare RCA si ce mai e necesar si sa conduca in continuare masina?
asta e cea mai tare :)):)):)) sa platesti impozite si taxe pe numele unui mort :)):)):))
Si daca ii ia certificatul de inmatriculare din varii motive? cum il ia inapoi :-/:-/:-/

Alte discuții în legătură

Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)