avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer credit in urma divortului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer credit in urma divortului?

Bună ziua!În perioada când am fost căsătorit am făcut un credit de nevoi persoanle cu ipotecă (eu titular, fosta soţie coplătitor). În urma divorţului şi-a manifestat dorinţa să treacă creditul pe numele ei. Întrebarea este dacă este posibil, ţinând cont de valoarea mare a creditului comparativ cu salariul ei? Ofiţerul care a făcut creditul a spus că merge, însă eu sunt mai sceptic (gandind logic, nu are cum să plătească din salariul ei rata lunară). Voi merge la bancă să rezolv problema când se va emite hotărârea de divorţ. Aştept păreri. Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:17, 10 Mai 2010
nu ati specificat care ar fi interesul ei sa plateasca intregul credit..
ideea este că, cu banii împrumutaţi s-a cumpărat un teren. A optat să păstreze terenul ea şi să plătească creditul. Terenul nu face obiectul partajului deoarece este cumpărat pe un alt nume.
daca fosta sotie nu dovedeste ca are venituri suficiente nu are cum sa-l preia. poate aduce un coplatitor..
ipoteca pe bunul cui e ?
Culmea. Ofiterul de credite a zis că se poate. În fine. Ipoteca este a celui care are şi terenul pe numele lui. La varianta cu copatitor m-am gandit si eu. Din venituri nu are cum sa dovedeasca plata ratei lunare (castiga aproximativ 2000 lei iar rata este tot 2000 lei.
Daca ofiterul de credite zice ca ar fi ok, nu vad care ar mai fi problema.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar alina0210 alina0210 BUNA ZIUA, AS DORI SA MA INDRUMATI CUM POT REZOLVA URMATOAREA PROBLEMA: SOTUL MEU A FOST CASATORIT SI ARE 2 COPII DIN CASATORIA ANTERIOARA. IMPREUNA CU FOST ... (vezi toată discuția)
Refinantare la banca fara acordul coplatitorului AndreiZa AndreiZa Buna ziua, am un credit la banca si vreau sa fac refinantare pentru a acoperi creditul si a ma i ramane cu bani. Intrebarea mea : este nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)