avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absolvent facultate - angajat muncitor necalificat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absolvent facultate - angajat muncitor necalificat

buna ziua,
daca angajam o persoana cu studii superioare , dar pe post de muncitor necalificat, il putem incadra sub 1200 brut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 4 Martie 2022
nu
Daca postul nu necesita studii superioare (ceea ce e si cazul dvs), il puteti incadra cu salariu mai mic de 1200 ron, chiar daca are si 3 facultati.
da, postul nu necesita studii superioare,
va multumesc,
o zi placuta
Daca un doctor in drept accepta un post de muncitor necalificat pe santier, va primi 600 RON brut (minimul pe economie), chiar daca ar avea 7 facultati. Indicii de salarizare prevazuti de CCMUN se refera doar la situatia in care o persoana este angajata conform studiilor...(absolvent de studii superioare, angajat pe un post ce necesita prin fisa postului studii superioare)...
va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Salariul minim cristi0102 cristi0102 Buna seara, In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie Monici Monici Buna ziua, Am si eu o intrebare: am un angajat caruia vreau sa ii dau salariul minim brut pe economie. Daca are studii superioare, indiferent ca acestea ... (vezi toată discuția)