avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... credit asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

credit asociatie

Buna ziua!

O asociatie de propietari poate face credit la o banca?
Simona.
In Legea 230/2007 se spune:
Art. 43. - Pentru lucrari majore cu privire la exploatarea, intretinerea, repararea, consolidarea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, asociatia de proprietari poate angaja, in numele proprietarilor si cu semnatura lor individuala, credite bancare sau orice alte forme de creditare, conform prevederilor legale.

Acestea sunt conditiile premergatoare.
Dar....banca va poate cere garantii, inclusiv bazate pe documente de la furnizori ca sunteti creditabili. Asta inseamna ca trebuie sa fiti cu plata la zi.

Interventie moderator
Va rog sa nu deschideti mai multe topicuri. Concentrati-va toate intrebarile intr-unul singur. Voi bloca celelalte topicuri, urmand sa intrebati aici si sa primiti raspunsuri tot aici la toate intrebarile pe care le aveti. Postati un mesaj cu toate celelalte intrebari din topicurile celalte aici.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
elga50, moderator
Dupa cum ati observat sunt multe probleme la acesta asociatie.
O sa va povestec in mare aceste probleme si sper sa ma ajutati.
Eu am observat dupa un calcul in mare a datoriilor si am scazut listele de intretinere(a fost o statistica, nu un calcul exact ptr. ca nu mi s-a permis de catre administrator si presedinte sa verific) ca lipseste o suma de bani.Am cerut explicatii administratorului care a refuzat sa vorbesca cu mine.
Atunci am cerut sa ma lase sa ma separ cu scara mea de asociatia mama, bineinteles dupa ce se face procesul verbal de defalcare a datoriilor.
Hotararea judecatoreasca a scarii mele(asociatia are 5 scari) a iesit , dar ele au refuzat sa semneze un poces verbal ca sunt de acord cu separatie.
Noi in acest moment nu avem apa calda si in momentul separatiei s-ar fi descoperit lipsa lor.
Presedintele asociatiei nu a fost ales de nimeni,s-a votat de administrator. Presentele este si cenzor numai acea persoana semneaza listele de intretinere,.(este sefa conductelor noastre).Eu am intocmit un tabel cu semnaturi ,jumatate plus unu, cu oamenii care nu au votat pentru ca acesta doamna sa fie presedinte.
In momentul acesta am reusiot sa discut si cu celelalte scari si am intocmit tabele cu noul presedinte si 5 cenzori(unul pe fiecare scara) si in urma acestor tabele voi merge la administrator sa intocemsc un proces verbal pentru noul comitet executiv.

Acest comitet executiv are obligatia de a verifica in 2 saptamani asociatia si a da un rezultat final al situaitie financare.

Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect si astept si alte informatii care imi sunt utile in noul meu drum .

Doamne ajuta.
Simona.
Doamna, amestecati lucrurile de nu se mai intelege nimic.
Haideti s-o luam pe rand:
- cand ati facut separarea scarii Dv. intr-o asociatie aparte, asta inteleg ca s-a petrecut, nu trebuia nici inainte, nici dupa separare sa aveti acordul nimanui, inafara de proprietarii de pe scara cu pricina.

- dupa separare inteleg ca presedintele si administratorul asociatiei mame nu vor sa intocmeasca PV de predare a gestiunii proprii noii asociatii. Pentru asta apelati la politia de proximitate, acesta are atributii de mediere a conflictelor in asociatiile de proprietari, la primarie (biroul de relatii cu asociatiile de proprietari), luati legatura cu furnizorul de agent termic unde puteti sa negociati realizarea unui bransament separat pentru scara Dv. daca nu-l aveti inca. Acest lucru este valabil si pentru furnizorul de apa rece. Eu ma intreb totusi cum ati reusit desprinderea asociatiei daca nu aveati avizul furnizorilor.....
- ma intreb ce treaba aveti Dv. cu tabele cu semnaturi pentru celelalte scari?
- cine a facut verificarea gestiunii de s-au gasit lipsuri?
Momentan am renuntat la acesta separare de asociatia mama.
Problema mea este care este primul pas pentru a schimba presedinta asociatiei, care am spus si mai sus nu a fost votata de nimeni din cei 100 propietari.
A fost o intelegere intre administrator si presedinte.
Ele au depus la furnizorii de utilitati un proces verbal numai cu semnatura administratorului. Este corect?
Un presedinte poate sa fie si cenzor?
Multam!
Inainte de a merge mai departe ...ar trebui sa va hotarati sa spuneti numai lucrurile de care sunteti sigura. V-am dat un raspuns considerand ca ceea ce ati scris Dv. este adevarat. Iata ce ati scris Dv.:

Hotararea judecatoreasca a scarii mele(asociatia are 5 scari) a iesit , dar ele au refuzat sa semneze un poces verbal ca sunt de acord cu separatie.

iar acum spuneti:
Momentan am renuntat la acesta separare de asociatia mama
.

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari iudith iudith Sunt reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari, bloc ce are mai multe scari, iar una dintre ele doreste sa se separe de asoctia mama si sa devina ... (vezi toată discuția)
Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie de proprietari rentz rentz Va rog, daca imi poate spune cineva care ar fi pasii de urmat si costurile aferente pentru dizolvarea unei Asociatii de Proprietari Fac aceasta solocitare in ... (vezi toată discuția)