avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minor

mama minorului are program de vizita prin hot. judec. ,hotarire obtinuta aflindu-se in tara,eu(tatal) aflindu-ma in Italia cu minorul unde stam cu acte in regula de 4 ani,mama minorului nu mi-a platit pensia alimentara de 4 ani de cind s-a terminat divortul.Intrbarea este:Ce mi se poate intimpla daca nu-i mai dau sa vada minorul sau sa vorbeasca cu el la telefon.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 21:08, 27 Mai 2010
cerere in instanta sa o decada din drepturi
in cazul postat de dv. incalcati dispozitiile imperative ale unei hotariri judecatoresti, putind fi sanctionat pentru acest lucru. pentru neplata pensiei de intretinere puteti face o plingere impotriva fostei sotii
facand acest lucru incalcati drepturile obtinute de mama prin hotararea judecatoreasca, pentru a putea obtine ceea ce doriti dumneavoastra faceti o plangere si redeschideti un nou dosar .
Desi s-ar putea sa nu fie raspunsul asteptat de dvs, noi opinam in sensul ca, in toate cazurile (si poate fi vorba si de cazul dvs), acolo unde se poarta un razboi intre parinti singurii ce au si vor avea de suferit sunt copiii. De ce nu incercati sa va obtineti dreptul pentru copilul dvs fara a-l implica si pe el in mod direct? Si asa copiii sunt victimele orgoliilor si frustarilor adultilor. Ar trebui sa puneti mai mare pret pe sentimentele copilului decat pe latura financiara.
In orice caz, in orice litigiu in materie, interesul copilului este cel ce primeaza (fara a ne referi strict la latura financiara).
Cu toate ca din punctul dvs de vedere pare mai greu de inteles trebuie sa stiti ca minorul are nevoie si de mama.
Incercati sa intelegeti care sunt nevoile copilului, care sunt prioritatile in dezvoltarea lui si nu taiati contactul copilului cu mama sa.
Pe termen lung beneficiile vor fi astfel mai importante.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara! vasilache-florinache vasilache-florinache Buna ziua! Cu mai mult de sapte ani in urma, in urma divortului am obtinut custodia copiilor...o fata si un baiat. S-a stabilit prin hotararea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare in alt stat ada milea ada milea Buna seara sotul meu a platit timp de 5 ani pensie alimentara in Italia acum de 8 luni nu mai munceste...ne.am retras in Romania unde a deschis proces pentru ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare din lipsa banilor ionica69 ionica69 Bună ziua. Sunt căsătorit a doua oara, şi am un copil minor în întreţinere din această relaţie. Din prima căsătorie mai am un copil minor pentru ... (vezi toată discuția)