avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire cu formula executorie

buna ziua.am apelat deseori la dvs si raspunsurile m-au ajutat.Va consultasem in legatura cu investirea cu formula executorie a unui antecontract de v.c. ap .parerile dvs erau impartite ....am promis ca va voi tine la curent cu problema mea--instanta mi-a respins cererea.- nu am primit inca motivatia dar cert este ca desi in antecontract scria ca ----constituie titlul executoriu instanta nu m-a ajutat-- incerc sa ma documentez ce sa fac in continuare ..multumesc
Cel mai recent răspuns: kytina , utilizator 14:19, 26 Mai 2010
Din cate am inteles, aveti un antecontract de vanzare-cumparare in care este inscrisa mentiunea, ca respectivul antecontract constituie titlu executoriu, corect??

In aceasta situatie, va duceti direct la executor cu respectivul antecontract pentru a incepe executarea silita, nu la instanta sa il investiti cu formula executorie.
Probabil c-ati depus acel antecontract la instanta in vederea incuviintarii executarii silite.
Dati-ne mai multe detalii: dac actul a fost incheiat la notar si care-i obiectul.
Fiind vorba doar de un antecontract... sunt necesare cateva lamuriri.
ca sa ma fac inteleasa am sa folosesc mai mult spatiu..... In feb. 2008 am incheiat un antecontract de v.c cu un dezv. imobiliar --termen de predare 15 11 2008 nu mai tarziu de 30-11-2008. clauze;-in cazul in care promitenti vanzatori nu-si respecta obligatiile se obliga sa restituie dublul sumei data ca avans respectiv 50000 euro(am dat avans 25000) daca eu ma rasgandesc voi pierde bani --antecontractul este incheiat la notar care mai spune----in cazul nerespectarii obligatiilor --prezentul antecontract constituie titlul executoriu.Tin sa va mai spun ca acesti dezv. imobiliar (persoana fizica) nici pana in acest moment nu s-au apucat de constructie.ba mai mult de teama de a nu fi executati (in situatia mea mai sunt peste 60 persoane) si-au instrainat toate bunurile inclusiv terenul pe care urma sa se faca blocul.eu vorbesc cu ei la telef.(sunt 2 inv.)si ma asigura ca vor face dar este greu bla bla....si au vandut de fapt sorei sa se asigure ca nu va fi executat.deci de executat nu am ce ...va mai spun si ce am avut in cap cand am cerut investirea si aici am nevoie de sfatul dvs.O matuse are si ea un antecontract dar ea nu era in tara la data respectiva si antecontractul este pe numele parintilor mei..si am gandit ca poate imi va fi investit antecontractul si apoi voi cesiona datoria parintilo mei si DACA vor face vreodata ap. sa luam numai un apartament si nu 2 ptr. ca la aceasta data situatia financiara este alta decat cea din 2008. va intreb acest antecontract neinvestit poate fi cesionat perintilor? si daca da cui trebuie sa ma adresez instantei sau unui notar .V-am plictisit? va multumesc mult
Impotriva actului unilateral de vointa de invocare insolvabilitate, prin instrainarea bunurilor in evidenta,posibil de executat,aveti calitatea sa promovati actiune revocatorie (pauliana ) impotriva contractului de vanazare-cumparare, incheiat in favoarea sorei debitorului dvs
In situatia mentionata ,in care exista mai multi prejudiciati,contactati avocat pentru demararea demersurilor in instanta
Cesiunea se poate face si fara ca respectivul antecontract sa fie investit cu formula executorie.
Numai ca o asemenea cesiune de drepturi implica o procedura speciala, o notificare si mai multe inscrisuri.
Nu este foarte explicit ce anume demers ati efectuat cu privire la antecontractul respectiv.
Este posibil ca dvs sa fi solicitat investirea cu formula executorie, sau sa fi solicitat incuviintarea executarii silite.
Mai multe detalii ne-ar aduce lamuririle necesare formularii unei opinii pertinente si corecte.
Oricum, va sugerez sa luati legatura cu un avocat atat pentru cesiune, cat si pentru executarea silita, pentru ca din cate vad eu se cam impune anularea contractului de vanzare cumparare incheiet intre dezvoltatori si cumparator.
In caz contrar, daca dezvoltatorul nu este solvabil, nu aveti de unde sa recuperati sumele de bani.
Av. Mihai Vaduva

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa elicrist elicrist Buna ziua, un sfat va rog mult...Mi s-a admis cererea de investire cu formula executorie a antecontract v.c......trebuie sa obtin si un certificat de grefa ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract v.c. elicrist elicrist buna ziua, de f. multe ori am cerut sfaturi pe acest forum atat ptr. mine cat si prieteni si mi-ati fost de ajutor....apelez din nou la sfaturile dvs. .....2 ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)