avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unei case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unei case nationalizate

Am cumparat o casa nationalizata in 1998 iar in 2008 cand se implinesc cei 10 ani de la cumparare as vrea sa o vand. insa am auzit o grozavie : nu pot vinde casa decat atunci cand se fac 10 ani de la intabularea acesteia. Si cum din cunostiintele mele casa nu a fost intabulata intrebarea mea (cu spaima) este daca aceasta informatie este adevarata. cu respect si nerabdare astept un raspuns. multumesc!
:(:(
Cel mai recent răspuns: dominiccernea , utilizator 20:57, 5 Noiembrie 2007

10 ani se calculeaza de la momentul inregistrarii imobilului la Adminstratia Financiara.
mai bine zis de la cumparare;)
In 10 ani de la cumparare.
Interesati-va si daca exista vreo cerere de retrocedare pe legea 10 pt imobilul in speta, pe site-ul primariei.....just in case..
Multumesc mult pentru raspunsuri !
:)
Cum se poate proceda pentru a putea vinde un imobil nationalizat in cazul in care exista o cerere de retrocedare pe legea 10 a respectivului imobil?

Alte discuții în legătură

Revendicare permisa sau ....? sandry sandry - dintr-un imobil se nationalizeaza 1 ap. care se vinde L.112/1995 cu tot cu terenul aferent constructiei, -mostenitorii [u]detin acte pe tot terenul[/u] ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa nationalizata, cumparata cu legea 112 margutza2007 margutza2007 buna ziua! parintii mei detin o casa in centrul vechi al Bucurestiului, mai exact un apartament. acesta a fost cumparat in urma cu 5 ani cu legea 112. ... (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 Adeea Adeea buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine ... (vezi toată discuția)