avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie de la vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie de la vecini

Buna ziua! Am si eu o mare problema, sunt proprietara unui apartament care este aproape distrus (tavanul la baie, bucatarie si o parte din living s-a mancat pana la beton, faianta a cazut, sistemul de iluminat din baie a fost serios avariat) de vecinii de la etajul superior. In permanenta se aude zgomot de bormasina, dupa care la cel mult 2 zile se uda peretii. Am incercat sa discut cu ei, dar nu se poate. Vreau sa renovez apartamentul dar mi-e teama ca se va intampla acelasi lucru. Ce ar trebui sa fac? Va rog sa-mi dati un sfat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 13:22, 2 Iunie 2010
luati legatura cu reprezentantii asociatiei de proprietari sa intervina in acest caz. daca nu sint rezultate pozitive, nu aveti decit calea unei actiuni in instanta.
Din pacate ei sunt ruda cu presedintele asociatiei.
Puteti sa le faceti plangere penala pentru distrugere din culpa.
Va rog, imi puteti spune ce pasi trebuie sa urmez? Va multumesc!
Puteti formula o sesizare la Sectia de Politie de care apartineti, in acea sesizare detaliind imprejurarile in care s-au produs evenimentele.

Ar fi indicat sa aveti si martori care sa cunoasca situatia de fapt (cum s-au desfasurat evenimentele) si ar mai trebui efectuata o expertiza privind "distrugerile din imobil" insa, pentru inceput, formulati doar sesizarea/plangerea la Politie.

Daca, dupa aceasta sesizare, vecinii vor dori sa solutionati incidentul pe cale amiabila, ar fi bine sa acceptati, insa nu anterior despagubirii dvs./repararii prejudiciului produs.

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament cu mari probleme de execuție, de care mi-am dat seama doar după ce m-am mutat în el. pot să dau dezvoltatorul în judecată? Îmi vreau banii înapoi Amalia.2019 Amalia.2019 In urma cu doi am cumparat un apartament la mansarda,pertul nu a fost deloc ieftin sau redus fata de restul apartamentelor din acea scara,acum dupa 2 ani,imi ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecinul de sus pika75 pika75 Buna seara, problema mea este urmatoarea: acum circa 2 luni am observat ca masca de rigips, cu care am ascuns tevile de scurgere din baia vecinului de sus, ... (vezi toată discuția)
Raspundere si reparatie fisura tavan slr1965 slr1965 In 1993, am achizitionat prin contract de vanzare cumparare incheiat cu SC Rom Vial SA, un apartament situat la etajul 4 (ultim) al unui imobil in Buftea. In ... (vezi toată discuția)