avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare engros si endetail
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare engros si endetail

Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e obligatoriu sa am gestiuni separate, cu NIR la pret de vanzare? Mentionez ca in momentul achizitiei nu am de unde sa stiu catre cine voi vinde.
og 99/2000
art 73 Sanctiuni
22. exercitarea de activitati de comert cu ridicata şi comert cu amanuntul în aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele doua activitati;

Dupa cum vedeti , vanzarea cu ridicata si amanuntul in aceeasi structura de vanzare este interzisa, sau mai bine zis este sanctionabila

Activitatile Dvs se desfasoara sub aceste coduri caen 5231 si 5146 ?
Pentru ca acestea sunt trecute in anexa la og 99 si pentru ele ordonanta este aplicabila , dar eu nu stiu daca produsele farmaceutice veterinare sunt asimilate aici .

In consecinta, pentru a nu fi sanctionati cf art de mai sus va trebui sa ganditi si sa structurati activitatatea separand cele doua forme , si atunci, implicit , intrebarea dvs are raspuns .



Cum adica ordonanta este aplicabila numai pentru activitatile din anexa?

Eu am CAEN "4752 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, cu articole din sticla, cu cele pentru vopsit", activitate pe care in anexa o regasesc la codul "5246 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, cu articole din sticla, cu cele pentru vopsit". De ce e alt cod?:rolleyes:

Am vanzari 75% catre persoane fizice pe bon fiscal (uneori si factura) si 25% catre persoane juridice pe factura (incasare prin banca), la aceleasi preturi (amanunt).

Receptie la pret amanunt, 1 (una) gestiune global-valorica.
Ca n-or trebui gestiuni separate (amanunt / ridicata)?!!!:rolleyes::stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters123067, utilizator
Va trebuie gestiuni separate, evidenta separata.Dar in spatiul detinut(en gros) delimitati un spatiu pentru amanunt,cu marfa, sau transferati din engros in detail, pe masura vanzarii.
@gigelin : sa inteleg ca dvs functionati in prezent cu cod caen 4752?
~~~
OG99/2000 art 3
(2)Activitatea comercială, în sensul prezentei ordonanţe, se exercită cu referire la produsele alimentare, nealimentare şi la serviciile de piaţă prevăzute în anexa la prezenta ordonanţă.

caen 5246 face parte din anexa la og 99/2000 dar tot og99 vine si defineste ce este activitatatea de gros si ce este activitatea de vanzare cu amanuntul
Uitati :
d)comerţ cu amănuntul/de detail - activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
c)comerţ cu ridicata/de gros - activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi;
Daca dvs vindeti ocazional catre pj care la randul lor nu vor comercializa ( si exista si aici interdictie de comercializare prin legea 12 rep ) produsele , apreciez ca nu poate fi considerata activitate de comert cu ridicata .

~~~
@alina : la o citire mai atenta a legii 99 am gasit urmatorul text :
(3)Sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonanţe activităţile de comercializare având ca obiect:
a)produsele medicamentoase, dispozitivele medicale;

Nu stiu daca vanzarea medicamentelor veterinare are o lege speciala .
Am gasit trimitere la legea 99 de care vorbim din legea 266/2008 a farmaciei , dar aceasta se refera la medicamentele de uz uman si drogherii., care intradevar sunt exceptate .
Daca aveti cumva cunostinta de legea speciala a farmaciilor veterinare spuneti-mi va rog , sa vedem daca definitiile de acolo ne pot ajuta sa delimitam exceptia din legea 99

Magda Staicu a scris:


apreciez ca nu poate fi considerata activitate de comert cu ridicata .



Asa am apreciat si noi pana acum.
Multumesc!:)

Alte discuții în legătură

Cod caen pt vanzare accesorii geam termopan adela05 adela05 Ce cod caen imi trebuie pt un magazin care vinde accesorii de geam termopan? Multumesc (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata danabobo danabobo buna,am si eu 2 intrebari: 1.Care este legislatia sau articolele unde se arata ca un depozit care vinde en gross nu are voie sa vinda la persoane ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la vanzare cu ridicata adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor ... (vezi toată discuția)