avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire integrala salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire integrala salariu

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: datorita unei datorii la u card de credit, mi-a fost pusa poprire pe cont. In data de 14.06.2010 mi s-a virat salariul (cont salarii banca X). Incercand sa retrag in aceeasi zi banii de la bancomat am constatat ca suma exista in soldul dar nu o pot retrage. Am mers direct la sucursala X Timisoara unde am fost indrumata catre un consultant. Doamna de acolo mi-a spus ca am poprire de la alta banca (Y) si ca ea nu poate face nimic. Stiind ca din salariu se poate retine maxim 1/3 din salariu am insistat atentionand-o pe dansa ca este vorba despre drepturile salariale si unicul meu venit. Acesta a insistat ca nu poate face nimic. Consultant astazi, 15.06. alti consultanti ai X am aflat ca ieri (ziua virarii salariului), domnisoara consultant, stiind ca este vorba de salar ar fi trebuit sa ceara deblocarea contului si sa-mi puna la dispozitie 2/3 din salariu si sa se retina doar 1/3. Astazi insa, nu se mai putea face acest lucru, deoarece trebuia in ziua virarii salariului. Mentionez ca la angajator nu a venit poprire, deci mi-a fost virat intreg salariul, deci tertul poprit a fost banca X.
Intrebarea este cine raspunde pentru faptul ca o luna de zile nu voi dispune de fondurile necesare pentru a-mi asigura nici macar hrana, datorita neglijentei unei angajate X? Cum pot recupera acesti bani?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
sonyaillyes, utilizator
Cel mai recent răspuns: sonyaillyes , utilizator 08:58, 17 Iunie 2010
Incercati sa trimiteti bancii X o notificare prin care ii invitati sa stingeti litigiul amiabil, in baza art. 720 indice1 din codul de procedura civila. Eu cred ca cei de la centrala bancii nu vor risca un proces din cauza unui angajat neglijent. Este foarte posibil ca si luna viitoare sa intampinati aceeasi situatie.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Imi puteti da eventual un scurt exemplu cu ce ar trebui sa contina aceasta notificare?
Va rog sa ma scuzati dar ieri am plecat de la birou si nu am mai vazut masajul dvs.
Notificarea trebuie sa contina in mod obligatoriu suma pe care o pretindeti de la ei (aceasta suma nu trebuie sa se limiteze la salariu, avand in vedere daunele provocate de lipsa banilor intr-o anumita perioada de timp), data la care ii convocati la conciliere( trebuie sa treaca o perioada de minim 15 zile de la primirea notificarii), locul in care doriti sa va intalniti.
In primul rand va multumesc pentru sfat. Cam ce suma as putea pretinde (in afara salariului)? Exista vreo limita?
Nu exista vreo limita, dar sa fie totusi o suma realista. Nici prea mica pentru ca ei oricum vor cauta sa o mai reduca. Ca motivatie pentru suma ceruta puteti sava folositi de imposibilitatea de a va plati creditorii, utilitatile, chiar si lipsa unor produse de uz curent, hrana, medicamente etc

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Lamurire - poprire si a salariului si a contului bancar Diana1 Diana1 Am poprire pe salariu de la un executor judecatoresc , poprire ce este virata in contul sau.Acest executor in exces de zel mi-a blocat si contul bancar in care ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)