avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare in cartea funciara gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare in cartea funciara gresita

Am solicitat inscrierea in CF a unui antecontract de vanzare cumpare prin intermediul unui avocat, am primit o copie a extrasului funciar doar ca dintr-o greseala, am fost trecuti in CF pe blocul alaturat acelasi apartament.
Mai exact antecontractul meu are cartea funciara 11348 si eu am fost inscrisa in cartea funciara 11346...mentionez ca cele 15 zile aferente plangeri au trecut.
Avocata nu a observat greseala, nici cei de la oficiu de cadastru nu sau sesizat....eu ce trebuie sa fac acuma sa indrept greseala si sa notez antecontractul de V-C pe CF corect???
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 14:42, 26 Iunie 2010
Buna ziua .
Este vorba de o actiune in instanta de indreptare de eroare materiala a inscrierilor din cartea funciara, care este imprescriptibila,conform art.40 din Decretul Legea nr.115,care se aplica in materie . Deci, trebuie sa formulati actiunea,pe cont propriu sau cu ajutor de specialitate .
Marius Bote .
il mai notati inca o data..pt eficienta..
e treaba lor...pt dvs e priam cerere
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
ContSters152027, utilizator
multumesc
se poate?
fara actiunea in instanta?
ati notat ori ba:D
daca nu..va prevalati de antecontract si de dreptul de a-l nota

Alte discuții în legătură

Rectificare cf ?sau altceva? monicah monicah am mostenit o casa de la parinti,am facut succesiunea dupa titlu de poprietate dar la cartea funciara din extras reiese ca avem numai 1/2 din casa restul este ... (vezi toată discuția)
Cadastru gratuit cu greșeli Voipa Voipa Buna ziua O lămurire va rog. Am un teren cu o casa construita pe el. Terenul cumpărat in 2005 iar casa am terminat-o de construit in 2008 (toate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inscriere constructii la cartea funciara pufulete88 pufulete88 Oficiu de carte funciara imi cere rectificare sentintei de partaj deoarece suprafetele din sentinta la constructii(casa + anexe) difera de cele din planul de ... (vezi toată discuția)