avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vacanta judecatori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vacanta judecatori

vacanta de la 1 iulie-1 septembrie paralizeaza instanta de judecata sau procesele de la judecatorii merg inainte? daca am o actiune in instanta voi avea termene dupa vacanta sau procedul merge inainte?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:25, 4 Iulie 2007
nu se opreste nimic....doar ca la cauzele care nu sunt urgente se dau termene dupa 1 septembrie......nimic altceva....
art 117
In perioada vacantei judecatoresti, activitatea de judecata a instantelor va continua:
-in materie penala, pentru cauzele cu arestati;
-in alte materii, pentru cauzele privind obligatiile de intretinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordontanta presedintiala, precum si in alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de caatre instanta.
de ex. in situatia unui proces unde este invocata uzucapiunea este de asteptat sa se termine vacanta sau depinde sansa..
Dupa cum se specifica, in cauzele urgente sau apreciate ca atare de judecatori.
ca regula la uzucapiune.....nu se considera urgenta.....

Alte discuții în legătură

Vacanta judecatorilor??? honey_geoo honey_geoo buna ziua! as dori sa stiu in ce perioada iau judecatorii vacanta in cazul in care doresc sa deschid un proces, o pot face sau deja au luat vacanta? (vezi toată discuția)
Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatori melchior melchior vacanta de la 1 iulie-1 septembrie paralizeaza instanta de judecata sau procesele de la judecatorii merg inainte? daca am o actiune in instanta voi avea ... (vezi toată discuția)