avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tegiversare in dosar de dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tegiversare in dosar de dauna totala

In cazul unui dosar de dauna totala pe RCA, pagubitul beneficiaza de RCA-ul vinovatului...insa nu sa respectat ordinul 2/2010 adica cele 90 zile dedicate cercetarilor, ba maimult abia acum se incep cercetarile (tegiversarile) si nu sa facut acea propunere de plata catre pagubit din partea asiguratorului
Intrebare: ce variante am

1. Reclamatie la CSA, probabil egal cu 0
2. Chemarea in judecata intrucat va dura 2-3 ani si in felul asta pot beneficia de dobanda legala. Cum se procedeaza (pas cu pas) ?

Un motiv de refuz va fi ca o piesa din autoturismul pagubitului nu se putea deteriora in urma accidentului...evident ca motive se gasesc sau daca nu ''gasim '' unul.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 11:22, 1 Iulie 2010
Chemare la conciliere a asiguratorului RCA, cu solicitarea in prealabil de motivare a lipsei unui raspuns in termenul legal stabilit prin normele CSA, posibil si o reclamatie la CSA pentru nerespectarea normelor in acest sens.
Ultima solutie fiind chemarea in judecata a asiguratorului pentru plata despagubirii.
Mult succes !
1.CSA intr-adevar nu poate sanctiona pe asigurat decat cu o singura pedeapsa mare si lata:ridicarea avizului/autorizarii, masura care se ia in cazuri foarte grave(gestiune frauduloasa,periclitarea sigurantei depunerilor asiguratilor, necompletarea fondului de rezerva/siguranta, etc).Reclamatiile marunte si dese, pot ingrijora la un moment dat pe asigurator si ar putea sa reactioneze pozitiv.CSA-ul nu face verificari si nu dispune masuride executie.Pur si simplu cere acestuia parerea asupra reclamatiei si transmite petentului raspunsul primit#-o
2.La dauna totala nu se pot gasi chichitele de care vorbeati,fiind vorba de plata unei sume calculata conform norme, deci controlabila si eventual contestabila.
Afland intentia de a-l chema in instanta ,stiind ca se pot plati si penalitati, face de multe ori ca asiguratorul sa devina cooperant si sa renunte la tragerea de timp.
Primul pas:- Notificare privind incalcarea prevederilor din norme, care va da dreptul sa-l actionati cu pretentii in instanta, comunicand si faptul ca ati sesizat CSA pentru aceasta incalcare a obligatiilor instituite de aceleasi norme.
(s-ar putea sa fie si ultimul ,dupa care....:surrender: )
La punctul 1 subscriu 100%, CSA are rol de intermediar....ATAT !!!

Insa asiguratorul foloseste, in majoritatea cazurilor, orice motiv chiar si inventat pt a tegiversa.Cat e dobanda legala, 6% / an?
Parca stiati Ord.CSA nr.5/2010 ??:-/ ??
Art. 37. - Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.
Citind cu atentie cele scrise de consultanti va puteti face o imagine despre modul cum trebuie sa actionati pt. a intra in posesia despagubirii. In concluzie apelati la ajutorul unui avocat specializat pe daune auto din asigurari si incercati o conciliere cu asiguratorul si daca nu reusiti nimic, atunci actionati-l in instanta.Veti avea sigur castig de cauza. Va urez succes!

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)