avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale clauza in contractul de inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

clauza in contractul de inchiriere spatiu

Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia contractul sau o sa fiu lobligat la plata chiriei pina cind contractul inceteaza de drept.Ma gindesc ca in contractul incheiat se poate regasi o clauza de genu "contractul de inchiriere este valabil numai pe perioada cit firma isi desfasoara activitatea in spatiul respectiv care de fapt este si obiectul contractului".Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 16:25, 26 August 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu o clauza de genul celei pe care o propui tu, nu cred ca va fi de acord nici un proprietar.
Eventual incearca ca: "Contractul se reziliaza de comun acord, in baza unui preaviz a locatarului (TU), in termen de 15-30 de zile, de la data preavizului."
Sa aiba timp si propruietarul sa isi caute un alt chirias. Tu nu pierzi bani pe termenul nefolosit al inchirierii, dar nici proprietarul (care poate se bazeaza pe chiria ta.
Specifica o clauza de reziliere a contractului in cazul mentionat.
Da, trebuie sa incluzi in contract o clauza de reziliere unilaterala cu preaviz.

Alberto Kurtyan
Articolul 905. Rezilierea contractului de locaţiune
(1) Rezilierea contractului de locaţiune încheiat fără termen poate avea loc la cererea oricărei părţi cu un preaviz de 3 luni pentru imobile şi de o lună pentru bunurile mobile dacă în contract nu este prevăzut altfel.
(2) Dacă locuinţa sau orice altă încăpere destinată pentru locuit se află într-o stare ce creează un pericol real pentru sănătate, locatarul poate rezilia contractul de locaţiune fără respectarea termenului de preaviz. Locatarul are acest drept şi în cazul în care, la încheierea contractului, ştia despre pericol şi nu a înaintat pretenţii în legătură cu acesta.
(3) Rezilierea contractului de locaţiune are ca efect şi rezilierea contractului de sublocaţiune dacă în contractul de locaţiune nu este prevăzut altfel.


In caz de neintelegeri intre cele doua parti contractul de inchiriere este reziliat inainte de termenul stabilit in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit deteriorarea locuintei, cladirii sau daca a instrainat parti ale acestora fara acordul proprietarului;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.
Chiriasul poate subinchiria, modifica sau imbunatati locuinta detinuta, numai cu acordul prealabil scris si in conditiile stabilite de proprietar, daca acestea nu sunt interzise prin contractul de inchiriere principal.


Iata un model al unui contract de inchiriere.
Sa aveti in vedere durata acestuia (care coincide cu activitatea societatii) .La momentul incetarii activitatii, va inceta si contractul de inchiriere ( durata este nedeterminata ).
Totodata , sa amintiti de sanctiunea rezilierii.

[ link extern ]

Succes.;)
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mersi frumos si ca de fiecare data aceleasi raspunsuri de profesionisti din partea doamnei avocat Stoica Ioana,si nu in ultimul rind le multumesc tutoror care au venit cu cite o parere .La revedere si tineti-o tot asa.=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)