avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntarea concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntarea concediului medical

unde scrie ca un concediu medicat trebuie anuntat angajatorului in 3 zile?
un salariat a lipsit de la serviciu 5 zile si nu stiam nimic de el.am reusit sa dam de el si ne-a spus ca are concediu medical pe toata luna asta. nu trebuia totusi sa ne anunte si pe noi in 3 zile?
unde exact scrie despre perioada in care tre sa anunti ca esti in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 17:05, 6 Iulie 2007
Nu scrie, decat poate in regulamentul de ordine interioara sau alte norme interne daca exista. Aveti la dispozitie urmatoarele : sa faceti o comisie prin care sa verificati angajatul la domiciliu , sa va prezinte certificatul de concediu medical , dovada achitarii retetei daca nu era gratuita. Conform prevederilor legale, concediul medical poate fi acordat de medicul de familie pe o perioada de pina la 14 zile.Dupa aceasta perioada, concediul medical poate fi prelungit de medicul specialist pina la maxim 90 zile. Oricum , aveati obligativitatea controalelor medicale anuale si periodice , de unde ar fi trebuit sa rezulte daca sufera sau nu de vreo boala .Deci , sa fiti acoperiti din punctul acesta de vedere. Daca ceva nu e in regula , puteti solicita Casei de Asigurari , o verificare a corectitudinii eliberarii . Daca totul e in regula , stabiliti pentru viitor obligativitatea anuntarii concediului prin fisa postului sau prin regulamentul de ordine interioara.
Obligativitatea de a informa angajatorul in 5 zile e mentionata chiar si pe formularul de c.m. Oricum poate obtine si concediul initial de la medicul specialist, sa zicem internare in spital sau alte situatii.
nu, pe formularul cm este mentionat ca el trebuie inmanat angajatorului pana la data de 5 ale lunii urmatoare celei care s-a acordat concediul
~ Conținut șters la cerere ~
Care este articolul din Codul Muncii care precizeaza acest lucru? multumesc pentru raspuns.


Intrucat conform CODULUI MUNCII , lipsa de la locul de munca nemotivata , mai mult de 3 zile , poate duce la desfacecerea Contractului Individual de Munca, anuntarea eliberarii unui Certificat Medical se poate face fie de angajat , fie de cineva din familie , in termen de cel mult 3 zile lucratoare de la eliberare.]

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Sanctiune neprezentare certificat medical didi_06 didi_06 Un salariat a anuntat ca se afla in concediu medical , dar nu a prezentat pana la data de 5 a lunii urmatoare certificatul medical. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Prevederi ri Dragos Stefan Dragos Stefan 1. Este posibil sa introducem in Regulamentul intern o prevedere privind obligativitatea anuntarii de catre salariat a concediului medical/starii de ... (vezi toată discuția)