avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nu doresc sa am probleme, pareri?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nu doresc sa am probleme, pareri?

Bine v-am gasit!
De cateva saptamani tot ma intreb daca o sa am vreo problema in legatura cu "softul" care ruleaza pe computer-ul meu personal/
Sa intram in detalii:
-este vorba de un joc online(MMORPG) numit World of Warcraft(joc online privat, pay to play).Serverul, incluzand softul ce ruleaza pe pc-ul meu sta in baza jocului ORIGINAL creat de compania internationala Blizzard(U.S.A),cam 99% din acest joc este copiat/piratat din diferite locatii de pe internet.
-serverul meu este free play, avand si optiunea DONATII(pt cei care vor sa "doneze" pt buna functionare a server-ului)
Compania in cauza (Blizzard.inc) se opune vehement existentei acestor -Servere Pirat- din motive financiare.Am incercat sa gasesc detalii legale privind problema mea si tot ce am gasit era prea vag si nu m-a ajutat cu nimic.
Doresc sa aflu daca pot avea probleme , avand in vedere ca soft-ul ce ruleaza pe pc-ul propriu este protejat de legile copyright-ului/dreptul de autor etc.
Ce implicatii legale pot aparea?
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 12:02, 20 Iulie 2010
Te pot acuza de multe. Depinde de ei. Mentinerea unui server privat este ilegala pentru ca incalca ToL.


Only Blizzard or its licensees have the right to host the Game. You may not host or provide matchmaking services for the Game, or intercept, emulate or redirect the proprietary communication protocols used by Blizzard in connection with the Program, regardless of the method used to do so. Such prohibited methods may include, but are not limited to, protocol emulation, reverse engineering, modifying the Program, adding unauthorized components to the Program, or using a packet sniffer while the Program is running.

din cate am inteles, situatia este urmatoarea: aveti un server pe care ruleaza 99 aplicatii server ptr joc multiplayer copiate din jocul original World of Warcraft (WW).

Avand in vedere faptul ca nu aveti o licenta de la Blizzard , reproducerea neautorizata pe server a modulelor WW reprezinta infractiune adica:
Art. 139(9). - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă (L 8/1996)
Foarte tare intrebarea :)). Adica dvs intretineti un server pirat si intrebati daca puteti avea probleme cu legea?
Dinu Turcanu a scris:

Foarte tare intrebarea :)). Adica dvs intretineti un server pirat si intrebati daca puteti avea probleme cu legea?


Nu este chiar asa, din ce am reusit sa ma documentez se pare ca daca hostez FREE astfel de server cei de la Blizzard.inc nu o sa actioneze cu nimic.
Totusi ... ma intreb, oare ca am implementat asa zisele "donatii" (care implica bani adevarati) sa se schimbe situatia... si daca da, sub ce lege/art etc pot fi acuzat/procesat.
Venit ilicit, evaziune fiscala. Deci da, au de ce sa va acuze.

Alte discuții în legătură

Ce tip de societate trebuie deschisa pentru astfel de activitate? este legala? DanMihaita DanMihaita Salut, Am incercat sa restrang informatiile pe cat de mult posibil. Noi in momentul de fata trebuie sa stim daca acest tip de aplicatie este legala sau daca ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Dmca/copyright infringement renmicsirau renmicsirau Cum se poate incalca aceasta lege, preluare unei imagini, text, sunet?Cu cativa ani in urma am inregistrat un domeniu asemanator unei marci internationale ce a ... (vezi toată discuția)