avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii extraconjugale a tatalui. Sotia acestuia doreste sa infieze copilul (abandonat din maternitate de mama naturala, preluat de tatal natural).
Problema este ca mama naturala e de negasit... exista vreo solutie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:22, 8 Iulie 2010
buna ziua.
fara declaratia mamei biologice a minorului, precum ca este de acord ca minora sa fie infiata , nu veti reusi finalizarea actului de adoptie .
mie personal imi pare a fi vorba despre altceva .. sincer nu cred ca mama naturala a copilului nu poate fi gasita.
nu se cunoaste adresa de domiciliu? un prieten ? o ruda ?? unde s-a consumat relatia de concubinaj ??
din ce am inteles e plecata din tara. tatal a aflat de copil abia in momentul nasterii. la domiciliul din buletin stau doar parintii ei. are telefonul inchis de mai bine de doua luni.
minorul e la tata din momentul nasterii, initial ea a fost de acord cu prezentarea in instanta, acum nu mai putem da nicium de ea.
Cred că aici nu este vorba de o înfiere sau de o încredinţare a minorului în ondiţiile în care mama naturală nu este de găsit. În opinia mea cred că prezumtivul tată poate formula în instanţă o cerere recunoaştere a paternităţii copilului şi numai după aceea s-ar putea pune problema încredinţării. Până la urnmaă orice copil trebuie să aibă un tată şi cu atât mai mult cu cât este şi adevăratul tată iar soţia sa nu ridică probleme referitoare la relaţia extraconjugală din care a rezultat minorul.
Văzând ulterior şi faptul că minorul este la tată în prezent cu atât mai mult cred că situaţia se poate rezolva mult mai uşor. Discutaţi şi cu cei de la protecţia copilului.
Mult succes.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Procedura infierii de catre sotie dory09 dory09 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Sora si cumnatul meu au gasit un copil pe care vor sa-l infieze, in conditiile in care mama ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal nou nascut adoptat DaniDana DaniDana Un nou nascut declarat de tatal sau natural ( dintr-o relatie extraconjugala ) este acceptat in familia tatalui ( de sotia acestuia ), cum se poate acorda si ... (vezi toată discuția)