avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o problema care imi pune viata in pericol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o problema care imi pune viata in pericol

Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de grava si, din pacate, nu am cu cine sa ma consult, asa ca apelez cu incredere la ajutorul dvs. Acum vreo doi ani, parintii mei s-au imprumutat de bani de la un camatar pentru a-si salva o afacere pe care o aveau. Totul a fost roz pana cand au dat faliment si nu au mai avut din ce sa-i plateasca 'onorariile' percepute. Atunci a inceput un adevarat circ, iar eu am ales sa ma mult de acasa si sa incep o viata departe de tampeniile lor, desi aveam putin peste 20 de ani.O perioada a fost destul de liniste, dar dupa a urmat o intrega serie de telefoane si amenintari deloc placute. Tipul acesta dubios m-a urmarit pe la seriviciu si mi-a facut o gramada de sicane, totul culminand cu o amenintare primita ieri ca daca nu ii dau parintii mei banii peste 5 zile, sa fac eu rost de ei ca altfel ma va urmari si ma va baga in coma in spital.
Va rog din suflet, dati-mi un sfat... nu mai pot gandi lucid. Sunt un copil, am 22 de ani si muncesc pe un salariu de nimic. Nu am de unde sa fac rost de bani ca sa-i dau camatarului. Nu cunosc pe nimeni care m-ar putea ajuta si nu am banii necesari ca sa pot apela la un avocat, iar in sectia de cartier, sincer, nu prea am mare incredere.
P.S: De un an de zile, mama mea este plecata in Italia, nu stiu exact unde pt ca ma suna foarte rar, iar cand ii spun ca am probleme din cauza lor prefera sa-mi inchida telefonul, iar pe tatal meu nu-l prea intereseaza de mine. Este o persoana fricoasa care prefera sa se ascunda sau sa se apere doar pe el...
Cel mai recent răspuns: Ioan Alexandrescu , Alte profesii 19:32, 15 Iulie 2010
buna ziua .
atata timp cat nu dvs. ati imprumutat bani de la camatari, acestia nu au ce sa va faca.
incearca doar sa va intimideze, ceea ce se pare ca au si reusit.
puteti face plangere la parchet, (nu recomand la politie ) pt. amenintare si santaj.
ar fi indicat sa aveti un martor care sa poata da o declaratie in favoarea dvs.
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii de amenintare prev de art.193 c.p. si santaj art 194 c.p
Actiunea penala se pune in miscare prin formularea unei plangeri prealabile (pentru art.193), plangere care se depune in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseaza parchetului de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Aveti nevoie de probe in dovedirea plangerii penale formulate- minim 2 martori.;)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
O situatie nefericita, dar care nu prea va implica pe dvs.; incercati sa nu va speriati si nici sa nu va lasati intimidata; faceti o plangere penala pentru amenintare la Parchet.
Oricum, destul de ciudat si iresponsabil comportamentul parintilor...

avocat Radu Stan
cum sa nu se sperie?camatarii incearca sa recupereze sumele,nu conteaza ca nu ea a imprumutat banii.ea este cea mai apropiata de imprumatator.

incercati sa nu mergeti singura nicaieri,si la servici ar fi bine sa auda macar un martor ,cum va ameninta camataru.se va organiza un flagrant,dupa ce veti sesiza parchetul,iar acestia vor fi pedepsiti.


treaba trebuie luata in serios,deoarece uneori camatarii pot fi extrem de agresivi.
intr-adevar unii se opresc la amenintari,dar putini.

vor fi intimidati si va vor lasa in pace,daca depuneti plangere la parchet.puteti de asemena sa il avertizati ca ati fost la procuror.acest lucru il va domesticii putin.
sfatul meu este sa depuneti plangerea direct la Parchet. Nu este intentia mea sa va sperii, dar ar fi bine ca macar o saptamana sa evitati sa circulati singura pe strada sau prin alte locuri publice, incarcati sa fiti mai tot timpul insotita de cineva, in primul rand pentru ca acest gen de oameni pot fi destul de periculosi, iar in al doilea rand pentru ca daca acestia va vor mai cauta si ameninta sa fie in preajma persoane care sa vada acest lucru si care sa depuna ulterior marturie in favoarea dvs.

Alte discuții în legătură

Dovedire camatarie victoriavic victoriavic Am un prieten care acum 3 ani a imprumutat 1000 ron de la o persoana ( 10 mil. vechi ), a reusit sa dea 2 inapoi, dar apoi, din cauza unor circumstante nu a ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale intre minori mema mema Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi ... (vezi toată discuția)
Amenintare sau santaj? raoul26 raoul26 Buna, Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog. O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, ... (vezi toată discuția)