Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a contractului individual de munca

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Pe data de 29.06.2010 mi-am depus demisia fara preaviz, la firma unde lucram cu acordul partilor, dar nici pana astazi adica 17.07.2010 nu am primit de la fostul patron dezizia de incetare a contractului si nici nu a depus-o la ITM, desi am insistat de nenumarate ori sa se grabeasca deoarece eu am inceput deja sa lucrez in alta parte.
Ce pot face in acest caz? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
georgiana84, utilizator
Daca angajatorul nu v-a dat acordul, atunci poate fi o problema si anume sa vrea sa va faca rau si sa va desfaca CIM cu art.61 a (disciplinar) pentru absente nemotivate, depinde in ce conditii v-ati despartit.
Angajatorul si-a dat acordul , deoarece initial am vrut sa depun o demisie fara preaviz(fara acordul partilor),deoarece nu mi-a fost respectat contractul de munca,nefiindumi platite orele suplimentare. Angajatorul auzind acest lucru ,a zis ca este de acord sa plec fara preaviz,modificand demisia,facand-o cu acordul partilor.
Este bine sa aveti un exemplar dupa acea demisie, transformata in acordul partilor.Normal in termen de 5 zile de la aceasta incetare a CIM, angajatorul trebuia sa se duca la ITM.Mergeti la ITM cu acesta copie si aratati ca angajatorul nu se grabeste sa rezolve incetarea CIM-ului dvs.
Si mai vroiam sa stiu luna asta pierduta,care mi-a ramas in aer practic,deoarece nici la locul acual de munca nu am inca contract facut, e posibil sa fie obligat tot fostul angajator sa mi-o plateasca ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Demisie marmorek60 marmorek60 Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. In cazul demisiei fara acordul partilor, ce se intampla daca nu se respecta preavizul de catre angajat? (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Cim nou, demisie morenika morenika buna ziua! ce trebuie sa fac ca sa pot pleca de la firma la care lucrez si in cel mai scurt timp sa semnez un nou CIM. precizez ca maine semnez demisia si as ... (vezi toată discuția)