avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e normal sa trec la intretinere cainele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e normal sa trec la intretinere cainele?

Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal "? unde se duc banii astia? Exista vreo lege? Ce se poate face?
Daca asa s-a hotarart in adunarea generala, este normal sa platiti cei 5 lei pentru caine. Daca aveti timp si bani puteti contesta in instanta hotararea adunarii generale.
Banii se duc acolo unde vor proprietarii legea permitand cheltuirea acestora pentru reparatia si intretinerea partilor comune ale blocului.
Indraznesc sa scriu ca nu e normal... dar traim in tzara in care cetatenii - in majoritate covarsitoare - detesta pe cei care "indraznesc" sa aiba animale de companie... E, uneori, si vina detinatorilor - care nu prea vor sa urmeze regulile de igiena... sau de plimbare a cainilor in lesa... Dar de aici pana la a-i trece la intretinere...
A se vedea cazurile familiilor cu multi membri - care folosesc liftul si produc "mizerie" mai mult decat ar face un detinator de caine... Dar... fara comentarii, cum se zice. Majoritatea dicteaza! Si ne miram ca exista televiziuni precum OTV...

Pe de alta parte, se incurajeaza "adoptarea" animalelor de companie.
In Brasov se "practica" aceasta "taxa", dar s-a renuntat la ea... Nu in toate asociatiile, banuiesc, dar in majoritate covarsitoare...
inseamna ca nu stiti cum pute o pisica sau un caine care isi face nevoile in bloc. daca ai un animal ingrijeste-l si totul e ok. de aceea UNELE asociatii au taxe pt animale si unele nu. depinde de stapan...
In legislatie nu este prevazuta o taxa, dar, asa cum spunea dl. Adrian, daca Adunarea Generala asa a hotarat... puteti sa acceptati aceasta taxa sau sa o contestati in instanta in termen de maxim 45 de zile.
Imi aduc aminte de Dan Puric care spunea odata '' in curand in Romania oamenii normali vor deveni o secta''. Iar pentru a intra in ''normalitate'' propun sa fie trecute la intretinere si pasarelele care mai poposesc pe pervazul ferestrelor doar si ele mai lasa mizerie in urma lor.

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)