avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu celalat s-a ajuns aproape de faza de licitatie.

Se poate face licitatia / se poate vinde apartamentul chiar daca mai exista un credit ipotecar pe ea cu rata la zi?

Multumesc si astept sfaturile dvs!
Cel mai recent răspuns: andra7 , utilizator 13:45, 29 Iulie 2010
da se poate, urmand ca acel credit ipotecar cu plata la zi sa-si recupereze intreaga creanta cu ocazia acestei licitatii.
pai se poate vinde un imobil care are deja o ipoteca pe el?

in mod logic ca nu vreau sa pierd apartamentul prin executare silita - faptul ca mai este celalt credit ipotecar la zi poate impiedica executarea lui silita?
Trebuie avut in vedere si rangul ipotecilor. Uitati-va in extrasul de carte funciara sa vedeti cine are ipoteca de rang I asupra imobilului.
creditul cu rata la zi e de grad I, cel in care se pune problema executarii silite este de grad 2 - se poate vinde silit in acest caz?
din pacate da, se poate executa silit urmand ca banii obtinuti in urma licitatiei sa indestuleze in primul rand creditorul cu ipoteca de rang I si apoi diferenta sa acopere creditorul cu ipoteca de rang II...daca mai ramane ceva.
depinde foarte mult de suma ramasa de achitat celui cu ipoteca de rang superior, de valoarea de evaluare a imobilului, daca sunt oferte pentru imobil....

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)