avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... USH/ (re)licentiere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

USH/ (re)licentiere

Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in anul sustinerii licentei?
*********
Este corecta atitudinea MECTS de a nu recunoaste diplomele/adeverintele absolventilor care intre timp au fost retribuiti (de catre angajator) conform studiilor?
*********
Inca nu se stie sigur, se pare ca , dupa cum a declarat Ministrul Educatiei, el ar fi semnat o dispozitie care insa nu trebuia sa ajunga la universitate..de ce a semnat-o si ce a urmarit...e un mister. ;)
dar exista o dispozitie de nerecunoastere emisa de minister?
" Mentionam ca actele de studii eliberate de USH sunt valabile intrucat sunt legale si nicio autoritate administrativa sau instanta judecatoreasca nu s-a pronuntat cu privire la anulabilitatea acestora. In acest sens,s-a pronuntat si Inalta Curte de Casatie si Justitie,Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal,Decizia nr.2376 din 6.05.2010(definitiva si irevocabila)."

Celebra OG nr.10/2009 s-a dat dupa ce absolventii '09 au sustinut examenul de licenta.Se poate aplica retroactiv?

Multumesc pentru raspunsuri!:luck:
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters160295, utilizator
"In anul in care actualii absolventi au fost admisi la facultatile USH,s-au emis Ordine ale MEC privind criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta,care prevedeau:"Formele de invatamant cu frecventa redusa(FR) sau invatamant la distanta (ID) se organizeaza numai de catre universitatile care organizeaza cursuri de zi in domeniile respective." Ca atare,facultatile care aveau specializarile acreditate la cursurile de zi,au organizat si invatamant la distanta."
Ce este atat de greu de inteles? Pluteste vreo umbra de indoiala in comunicatul de mai sus? Ce nu place ministerului dupa 4-5 ani de la inscrierea in facultate a celor care sunt pusi sa treaca printr-o (re)licentiere? Unde s-a mai pomenit asa ceva? De ce USH nu da diplome absolventilor 2009? Ce se ascunde in spatele acestui conflict? Jalnic!










?
Daca aceasta (re)licentiere este ilegala,nefireasca,incalca bunul-simt (ex. de licenta,sesiune speciala???),cum este posibil ca,profesori universitari(altii decat cei de la USH) sa faca parte din "comisia de evaluare a cunostintelor de specialitate",ca reprezentanti ai ministerului? De ce accepta?

Dupa 1-2 ani de la absolvire,li se spune absolventilor(promovati prin concurs in posturi mai bine platite,cu mastere terminate la alte universitati,angajati in politie,justitie,banci,ministere,televiziuni s.a) ca au o diploma nerecunoscuta de minister?

Ce inseamna "fabrica de diplome"? Nu-s oare, in aceasta situatie, mai multe universitati? De ce doar USH a intrat in vizorul MECTS?De ce forme acreditate de invatamant (ID,FR), au devenit peste noapte ilegale?

Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
ContSters160295, utilizator

Alte discuții în legătură

Baza legala repetare examen licenta ush crissn crissn Buna ziua.De o saptamana, de cand am aflat de aberatia \"relicentierii\" nu mai am liniste.Sunt absolventa a USH promotia 2009 la CIG-FR.Am citit anuntul ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret joneko joneko Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, promotia 2009, forma de invatamant ID, cu exament de licenta promovat in iulie 2009 . Nu am obtinut diploma nici acum (am ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)