Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
La angajare, dupa interviu, a trebuit sa ofer toate actele necesare inregistrarii contractului de munca. Initial fusese vorba de o perioada de proba, problema care apoi nu s-a mai pus si mi s-a facut contractul de munca.
Totodata, contractul de munca este inregistrat in jud. Vrancea, eu lucrand la un sediu al firmei din Bucuresti, drept urmare, chiar daca dosarul a fost inregistrat la 1 martie, eu am aflat data inregistrarii acestuia la ceva timp dupa acea data, oricum dupa cele 15 zile care reprezentau termenul de anuntare a casei de pensii.
Cat despre cumularea veniturilor cu pensia de urmas, aceasta problema, legal, nu se pune in perioada 1 martie-1 aprilie, deoarece art 92. stabileste faptul ca pensia se suspenda luna urmatoare celei in care s-au realizat venituri (deci automat, in prima luna in care se realizeaza venituri, aici luna martie, pensia trebuia sa se acorde).
Mai mult, chiar daca termenul de 15 zile a fost depasit, legea nu prevede pentru depasirea acestui termen nicio sanctiune, de orice natura pentru neindeplinirea acelei obligatii.