avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Am cumparat cateva terenuri de la niste oameni. Dansii sunt inregistrati doar in camera agricola fara a detine titlu de proprietatea deoarece aici nu a fost CAP iar terenurile s-au mostenit "din tata in fiu". Colile funciare sunt pe Statul Roman.
Ar exista alta posibilitate de intabulare exceptie facand uzucapiunea?
Luand in considerare ca nimeni nu este nemultumit, toata lumea e OK?
Cel mai recent răspuns: miha5 , utilizator 10:39, 17 August 2010
invocarea uzucapiunii e calea mai sigura.
OK, dar ma gandesc ca dureaza si la noi a fost un caz , in MM, in care aprox 35 de morti au figurat ca martori si cam resping uzucapiunile, plus ca e costisitor.
eu am cumparat ~ 150 ha de la 150 de oameni , pot sa fac un singur proces?
Daca trebuie sa il fac pe fiecare in parte ................imaginati-va taxa de onorariu de avocat.
adica ma refeream la taxa de timbru
nu e cazul sa va angajati avocat la cum ati prezentat situatia. trebuie dovedita posesia timp de 30 de ani.
Si cum o dovedesc? Aduc martori, inscrisuri din camera agricola?, faprul ca au platit impozit timp de 30 ani etc?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren bibinelu bibinelu Am cumparat un teren intravilan. In momentul in care am ajuns in fata notarului pentru incheierea contractului de vanzare - cumparare s-a constatat ca de fapt ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara marij marij Buna ziua!Am si eu rugamintea,daca poate cineva sa_mi raspunda la o intrebare.Mama mea a cumparat prin contract de vanzare cumparare provizoriu*scris de ... (vezi toată discuția)