avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In ce conditii pot beneficia de sporul de conducere?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In ce conditii pot beneficia de sporul de conducere?

Pana la aparitia OUG 63/2010 am ocupat postul de sef birou SPCLEP,pentru care beneficiam de sporul de conducere de 25%.Acum,dupa ce am fost destituita din functie am primit o dispozitie de primar prin care trebuie sa coordonez activitatea serviciului.Dupa reorganizare am ramas 4 persoane si 2 persoane au fost repartizate in biroul de stare civila din alte compartimente cu 40% atributii de stare cevila.Tinand cont de faptul ca efectiv suntem 6 persoane iar eu am atributii de coordonare a serviciului pot beneficia de sporul de conducere de 25% ?
Sau in ce conditii as putea beneficia de acest spor(nu ma intereseaza neaparat titulatura de sef dar daca indeplinesc atributiile de coordonare ,de sef serviciu, nu ar fi normal sa fiu si retribuita?) .Puteti sa-mi spuneti si temeiul legal?Multumesc!;)
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:09, 25 August 2010
nu puteti beneficia de acest spor, decat in conditiile in care aveti 5+1 posturi intregi in cadrul biroului, iar dvs. sunteti numita in functia publica de conducere de sef birou. :)
ca sa fiti numita in asea functie publica, aceasta trebuie sa exista, sa fie scoasa la concurs si ocupata prin concurs. cum posturile sunt blocate.... concluzia o trageti singura. :)
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
D.l Mihai,Multumesc!Ma bazez pe raspunsul dvs.Am sa contest dispozitia de coordonare a serviciului conf.art 45 din Legea 188 si am sa justific cum ca nu pot sa coordonez serviciul ca si pana acum si nu indeplinesc sarcinile de sef serviciu gratuit.Nu???Dar daca imi da primarul o nota interna,pot sa o contest si pe aceea? X-(=D>;)
cred ca e art.43. Nu stiu daca se poate sa refuzi si nota interna.Sunt curioasa,stie cineva?
da,se poate, in conditiile art. 45 alin.(3) din legea nr.188/1999 :)
D.l Mihai ,multumim!:)

Alte discuții în legătură

Numirea functionarilor publici unroman unroman va rog sa-mi spuneti daca, in situatia reorganizarii institutiei publice, atunci cand sunt respectate cerintele art 100 din 188/1999 r2 , un sef de serviciu ... (vezi toată discuția)
Cum sa renunt la postul de sef spclep ? cristina 33 cristina 33 In urma reorganizarii postul meu de sef serviciu a fost desfiintat dintr-o eroare,mai exact dintr-o proasta interpretare a legii de catre unele persoane.Acum ... (vezi toată discuția)
Poate consiliul local sa ajute spclep ? alexandraalex alexandraalex Daca in urma sedintei de CL se suplimenteaza SPCLEP cu un post de conducere,desfiintat ca urmare a OUG 63/2010,acest post poate fi ocupat temporar conf.art.80 ... (vezi toată discuția)