avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri dobandite in urma divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri dobandite in urma divortului

Dupa cati ani de casatorie ai dreptul la bunurile sotului , care au fost dobandite de catre acesta anterior casatoriei (o parte din bunuri fiind mostenite de el, o parte cumparate de el, toate inainte de casatorie).
Dar in concubinaj ai dreptul la bunurile sotului dobandite de acesta inainte de casatorie? (o parte mostenite, o parte cumparate).:((
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:23, 25 August 2010
Nu aveti dreptul fiind achizitionate inainte de casatorie.
Indiferent cati ani a durat casatoria (5,20,30),bunurile dobandite de catre fiecare dintre soti inainte de casatorie sunt si raman bunuri proprii ale acestuia.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
luiza2008, utilizator
Bunurile la care faceti referire-cele dobandite de sot inaintea casatoriei-sunt bunuri proprii si nu sunt supuse partajului in cazul divortului .Cele dobandite in timpul casatorieisunt bunuri comune si sunt supuse partajului in caz de divort in functie de contributia financiara a fiecarui dintre soti.


andymaurul
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
andymaurul, utilizator
nu puteti avea dreptul la bunurile sotului achizitionate inainte de casatorie atata timp cat acesta este in viata.
In concubinaj nici atat.

Alte discuții în legătură

Drepturi in concubinaj claudymaria claudymaria M-am impacat cu fostul sot dupa ce am divortat si avem deja 4 ani de impacare, timp in care am mai facut inca un copil. Ce drepturi am eu avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)