avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Recunoastere diploma asistent medical generalist
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Recunoastere diploma asistent medical generalist

Buna ziua! In anul 1997 am absolvit Scoala Sanitara Postliceala CAROL DAVILA Suceava iar la absolvire am primit diploma pe care scrie : CERTIFICAT DE ABSOLVIRE A SCOLII POSTLICEALE cu specializarea asistent medical generalist. In urma intrarii Romaniei in UE s-a permis libera circulatie a personalului medical in UE si recunoasterea diplomelor. In anul 2008 am solicitat si primit de la Ministerul Sanatatii un Certificat de Conformitate necesar la Roma la Ministerul Sanatatii de acolo.Am primit doar o adeverinta pe care scrie ca am drept de lucru ca asistent medical in Romania. In conformitate cu noile prevederi UE nu mai este recunoscuta pregatirea ca asistent medical decat daca ai facultatea sau studii de scurta durata,deci studii superioare si se recunoaste scoala postliceala doar daca pe ea scrie : CERTIFICAT DE COMPETENTE PROFESIONALE . Cum pe diploma mea nu scrie acest lucru ,in mai 2010 Ministerul Sanatatii mi-a respins cererea de eliberare a CERTIFICATULUI DE CONFORMITATE intrucat nu am studii( desi am 4600 ore de studii, trei ani facuti la zi si am si recunoasterea diplomei mele de la Roma) . Am ajuns in situatia in care Italia recuunoaste diploma mea de studii si Romania nu desi in legea 144/2008 ,in anexa sunt specificate titlurile oficiale ale diplomelor de asistent medical valabile in Romania. Am solicitat acel CERTIFICAT DE CONFORMITATE intrucat doream sa lucrez in alta taradecat Italia si am fost refuzat,pe nedrept cred eu . Ce ma sfatuiti ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tudor1973 , utilizator 23:45, 16 Aprilie 2011
Salut...aceeasi poveste am avut-o si eu...si am renuntat latoata prostia asta...deci cum e posibil ca sa piarada valabilitatea o diploma?am facut postliceala la stat,fara taxa cand s eintra pe examen greu ,am termnat in anul 2000 la Petru Cercel Targoviste..nu am practicat pt ca m-am axat pe cu totul altceva pt ca in timpurile ale anu faceai nimic ca asisstent mai aales prin tara,,,am placat in Italia,am facut ceva bani...si acum...cand am implinit deja 30 de ani si nu am practicat nici macr 1 luna...am vazut ca meseria sta e foarte cautata...cum sa fac sa imi fi recunoscuta iarasi diploma pt a prinde un contract chiar si in tara?vad ca nimeni nu a raspuns pe aici...daca cienva este in tema ID meu de messenger este alin_afronie iar mail este alin_afronie@yahoo.com
In primul rand trebuie sa ai scoala postliceala de 3 ani cu 4600 ore facute la zi in programa scolara . Ca sa ai drept sa profesezi trebuie sa faci in Romania un stagiu de practica de 3 luni la sfarsitul caruia dai un examen care iti da dreptul sa profesezi ca asistent medical ,daca au trecut peste 5 ani de cand ai absolvit si nu ai profesat(cazul tau) . Apoi ai de facut o gramada de acte incepand cu o recomandare pe care trebuie sa o iei de la Min.Sanatatii ,care este si cel mai important document,fara el neavand posibilitatea sa-ti faci vreun dosar de lucru in strainatate. E greu dar cu perseverenta reusesti. Succes!
Multumesc...astazi am depus cererea la mine in judet pt inceperea acelui curs de reatestare de al Oammr care iti da acest drept de practica..nu era de aj acesta ..cica de anul trecut treb anual sa ai nr de credite ca altfel revii la nulitatea diplomei...deci totul e facut in tara asta sa te sece de bani..se schimba legea de la o zi la alta...si sa te termine birocratia...!
salut. ce inseamna nulitatea diplomei, adica daca nu e valabila scoala pe care ai facut-o? multumesc anticipat de raspuns
alinadorcu a scris:

salut. ce inseamna nulitatea diplomei, adica daca nu e valabila scoala pe care ai facut-o? multumesc anticipat de raspuns


Posibil ca diploma sa fie obtinuta fara respectarea prevederilor legale in materi , asta ar presupune nulitatea diplomei.

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati,daca se poate anucy anucy Buna ziua,sora mea cea mica aterminat scoala post liceala sanitara in anul 2001,nu a profesat,acum insa sa inscris la ordinul asistentilor pentru stagiu.face ... (vezi toată discuția)
Directiva ue 2005/36/ec in urmatorul caz: 2000-2003 studii,pauza 4 ani apoi examen absovire 2007. cand se considera ca am absolvit: 2003 sau 2007? dariax dariax Am urmat scoala postliceala de asistente intre anii 2000-2003. Nu am dat examenul de absolvire in 2003 ci 4 ani mai tarziu. Cand se considera ca am terminat ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala versus sora medicala- grad principal roxana_ramses roxana_ramses Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, cui sa ma adresez!? Am absolvit Liceul Sanitar in 1983 si am lucrat pana in 1989( aprox. 5 ani si jumatate) ca ... (vezi toată discuția)