avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Consultatii juridice prin firme de consultanta
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Consultatii juridice prin firme de consultanta

Cum am promis, va ascult, domnul coleg.
Ca sa lamurim si cititorimea, dansul colegul enumera printre prestatorii de servicii legale cabinetele de avocatura, firmele de consultanta si juristii.
Io ca mi-s mai desteapta zic ba! Ca nu sunt si firmele de consultanta.
Colegul si el mai desptept zice ba! Ca sunt si ca ele oricum factureaza, dara nu direct ci indirect, tot prin cabinete de avocatura.
Si tot io ca-s mai desteapta spun ca omul a intrebat ce posibilitati are si ca io i-am raspuns ca la carte nu ca la piata neagra.
Aci ne opriram si acuma va ascult, colega!
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 18:38, 8 Septembrie 2010
CONSULTÁNT, -Ã, consultanți, -te s. m. și f. Specialist care dă indicații sau trage concluziile în chestiuni care privesc specialitatea sa. – Din fr. consultant.
Sursa: DEX '98

Luand in considerare cele de mai sus si ipoteza ca "Gigi Vrej" (denumire aleatorie a viitorului "patron" ) doreste sa-si infiinteze un srl/sa etc si apeleaza la o "firma de consultanta" aceasta din urma ar putea sa-l ajute fara a apela si la alti "specialisti"?
Parerea mea este ca nu.
Si atunci firma de consultanta "colaboreaza" cu o firma de avocatura.
Gigi Vrej al nostru va afla ca v-a trebui sa achite o parte din onorariu catre firma de avocatura - "ca asa se face". Sau poate ca nu va afla acest lucru ci i se va factura intreaga prestatie de catre firma de consultanta.

Nu discutam despre plati "la negru" ci numai despre inducerea in eroare a "patronului" cu privire la "serviciile" pe care i le ofera firma de consultanta.

"patronul" nostru este prea "ocupat" ca sa stea de vorba cu jde oameni si "de asta da el banii" ca sa vorbeasca cu o singura persoana, pentru ca el "este un om foarte ocupat" (vrajeala romaneasca).
Firma de consultanta nu vrea sa-l piarda de client si atunci face tot ceea ce ii cere "patronul" nostru.
Hah! M-ati prins... Cu DEX-ul din '98? Astia nu mai actualizeaza?
Numai ca Gigi Vrej trebuie sa inteleaga de la bun inceput ca tot ce inseamna consultanta legala se exercita la Romanica prin breslele specifice, avocati membrii ai barourilor si consilieri juridici, membrii ai colegiilor juridice. Ca astia sunt platitorii de taxe pe servicii legale, ca astia sunt cei asigurati de mal praxisul legal, in fine ca astia sunt cei mai destepti, frumosi si bine pregatiti. Si ca daca se duc la consultantul din DEX nu fac decat sa disipe raspunderea si sa suprataxeze serviciul legal :-P
Si crede-ma nici eu nici domnia ta, sunt convinsa, nu vrea sa-l piarda pe client... tocmai d'aia, incurajeaza dom'le si spiritul legii (in sensul nostru, desigur).
R. a scris:

... consilieri juridici, membrii ai colegiilor juridice.

Adica e obligatoriu sa fie membru in colegiul consilierilor juridici? Si daca nu-i membru il consideri la negru?

nu stiu bine cum e la voi si imi cer scuze pentru asta, dar n-ar fi rau sa ne lamuriti cum functionati.
in privinta avocatilor este obligatoriu sa fie membrii in barouri, pe tabelul avocatilor activi, fara suspendari ori alte sanctiuni, de radieri ce sa mai zicem.
off topic:
Cica ar trebui sa ne mai inscriem din cand in cand in colegii si sa le mai dam si cotizatia.
Ce fac pentru banii aia nu prea stie nimeni.
Sunt instante care cer legitimatii altele nu.

on topic:
Gigi Vrej nu v-a putea sa ma plateasca pe mine decat la negru la inceput - nu are societatea infiintata - nu putem sa facem un CIM.

Deci cons. jur. sunt cam exclusi din combinatie.
Sau poate ca nu - se angajeaza la o firma de consultanta si atunci pot presta.

Avocatii - aici e mai dificil - sunt oameni si oameni - unii mai fac si contracte din cand in cand - subevaluate.
Daca discutam de mari firme de avocatura - nu prea putem sa discutam - Gigi al nostru nu-si permite asa ceva. Pacat ar fi avut factura pentru toate prestatiile - si inca ce facturi!!!

Ar mai ramane atunci - firmele de consultanta - si astfel ne-am intors de unde am plecat.

Alte discuții în legătură

Ghicitoare consilier juridic! Verificati cine detine domeniul internet unde este prezentata asociatia profesionala unde sunteti obligati sa va inscrieti pentru a profesa legal. Pe urma ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate profesionala de consultanta juridica Petrut Raul Petrut Raul Imi puteti spune va rog , daca un consilier juridic are dreptul sa infiinteze o societate profesionala de consultanta juridica ,cod CAEN 6910 , la care sa fie ... (vezi toată discuția)
Poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept? lara_lar20@yahoo.com lara_lar20@yahoo.com :\">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura (vezi toată discuția)