avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie rezolutie procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie rezolutie procuror

Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ?
Care este termenul in care se da raspuns unei rezolutii contestate?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 22:03, 8 Septembrie 2010
Plangerea impotriva ordonantei procurorului se face la prim-procuror iar raspunsul trebuie sa-l primiti dupa 20 zile.
Termenul de 20 zile se calculeaza astfel: 20 de zile de la data comunicarii rezolutiei + 20 zile (ale prim-procurorului in care revizuie dosarul)?
Conform prevederilor art. 278 C.pr.pen, plangerea impotriva masurilor luate sau actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului. In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acesta, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
Pentru mai multa siguranta mergeti la, Parchetul la care vati adresat in ziua in care, prim procurorul tine audiente si intrebati alfel sar putea sa o primiti dupa mult timp deoarece se mai si uita sa fie pusa la posta?=D>
In cazul in care rezolutia a fost data de un procuror care este sef- sectie urmarire penala atributiile de a revizui ordonanta dispusa revine procurorului general?

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup dat de procuror? adela05 adela05 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoarea situatie. Am depus o plangere pt tulburare de posesie. Recent, mi s-a comunicat faptul ca ... (vezi toată discuția)