avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere de la contract cu norma intreaga la timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere de la contract cu norma intreaga la timp partial-4 ore

buna-ziua!
sefu mi-a "impus" trecerea de la norma intreaga la jumatate de norma altfel imi desfiinta postul.Este posibil dat fiind ca eu nu mai lucrez in alta parte?La ITM nu mi-au creat probleme la inregistrarea actului aditional
Ce repercursiuni sunt?Vechimea este afectata?Trebuie sa lucrez mai mult timp de acum inainte?
Cel mai recent răspuns: adydeni , utilizator 14:13, 19 Aprilie 2011
Timpul de munca va afecteaza numai la stabilirea stagiului de cotizare pentru somaj , la pensie nu va afecteaza durata timpului de munca la stabilirea stagiului de cotizare.
am inteles dar ma interesa si dc e legal faptul ca eu lucrez doar cu un contract cu timp partial si nu mai am un altul cu norma intreaga.erau angajatorii mei constransi sa ma tine cu un contract cu norma intreaga...?poate stie cineva vreun temai juridic in acest sens.
nicolae_dana a scris:

am inteles dar ma interesa si dc e legal faptul ca eu lucrez doar cu un contract cu timp partial si nu mai am un altul cu norma intreaga.erau angajatorii mei constransi sa ma tine cu un contract cu norma intreaga...?poate stie cineva vreun temai juridic in acest sens.


Modificarea unui c.i.m. se face cu acordul partilor ... angajatorul putea sa propuna, iar dvs sa nu acceptati aceasta situatie.
Reducerea timpului de munca implica si faptul ca nu aveti voie sa lucrati suplimentar - art.102 alin.2 lit.c c.mun.
stiu ca la ITM cand inregistrezi un CIM cu timp partial iti cere o declaratie a salariatului in care sa declare ca are in alta parte un contract cu 8 ore.dar mie transformandu-mi-se contractul din 8 in 4 nu mai mi s-a cerut nimic.
Nu este obligatorie acea declaratie ... legea nu prevede ca la depunerea actelor privind modificarea c.i.m. sa se depuna si actele care au stau la baza acelor modificari.

Alte discuții în legătură

Contract de munca semnat pentru 8ore/zi si declarat 2ore/zi; doanna3 doanna3 Buna ziua! In februarie 2012 m-am angajat la un SRL unde am semnat un contract de munca cu o durata de lucru de 8ore/zi. In iunie 2014 am plecat prin demisie ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a primi un salariu vali20 vali20 [quot][/quot][quot][/quot]am fost angajata la o firma timp de 8 luni si jumatate .in momentul angajarii m-i s-a spus ca voi avea carte de munca cu norma ... (vezi toată discuția)