avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire proprietate locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire proprietate locuri de veci

In 1981 cand tatal meu a decedat, mama mea a cumparat un platz de 3 metri liniari fatada in cimitirul municipal tg-jiu, iar in anul 1988 a decedat si mama (sunt 2 cavouri). Am fost la primarie, am facut cerere si mi s-a eliberat din arhiva o hartie in care scrie ca mama a cumparat platzul: "cu suma de ....lei cu chitanta nr....., vi se da in folosinta vesnica platzul". DSC Tg-Jiu spune ca locurile de veci din tg-jiu nu mai sunt proprietate si se pot doar concesiona iar tarifele sunt de 500 ron pt 7 ani si 1800 ron pt 25 de ani. Indrumati-ma ce pot sa fac.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
mike01, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi_afrim , utilizator 21:44, 4 Iunie 2023
DSC Tg Jiu are dreptate, numai 7 ani. Puteti retine locul, regula primului venit si din 7 in 7 ani, platiti locul.
Tata mi-a spus sa-l patrez locul 100 ani si m-am bucurat ca voi trai atat de mult. Ca sa simplifice lucrurile a vandut totul nepotilor, zicand ca Prefesorul, adica subsemnatul, am bani pentru toti.
sincer n-am inteles nimic din mesaj. ori mesajul e pt altcineva si a fost postat aici
nu puteti face nimic. v-au spus exact care sunt prevederile legale cei de la DSC.
mike01 a scris:

sincer n-am inteles nimic din mesaj. ori mesajul e pt altcineva si a fost postat aici


:rofl:
Regula de baza este ca o conventie odata legal incheiata nu se mai poate schimba decat prin consimtamantul partilor.
Sintetizand, ceea ce doresc sa scriu este ca o conventie prin care se stabileste folosinta vesnica este nula pentru ca in Codul civil se dispune ca orice uzufruct sa fie facut pentru durata vietii uzufructuarului ori pentru maxim 30 de ani.
Cu alte cuvinte, va trebui sa incheiati o conventie cu ei si sa platiti fie pentru 7, fie pentru 25 de ani pentru ca ceea ce s-a convenit cu mama d-voastra poate conduce la concluzia s-a facut conventia pentru 30 de ani care se implinesc in curand.
In toata Romania locurile de veci sunt date in folosinta, nu doar in Targu -Jiu. Nu au fost niciodata in proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

Alte discuții în legătură

Concesionare loc de veci a_gmona a_gmona Buna ziua! Am o problema, intr-un domeniu in care nu ma pricep si am nevoie de ajutor. Vreau sa repar la cimitir piatra de mormant care s-a crapat. Am fost ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci amenophis amenophis Buna ziua.In anul 1982,consiliul popular al municipiului Tirgu Jiu,aproba solicitarea de CUMPARARE a unui \"plat\" in cimitirul orasului,dindu-i in acest fel ... (vezi toată discuția)