avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Control vamal ulterior
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Control vamal ulterior

Firma este suspendata temporar din 1 iulie 2010. In septembrie 2010 am fost sunat de autoritatea nationala a vamilor, pentru a fi supus unui control vamal ulterior, pentru niste importuri din 2008-2009.
Se poate face asa ceva?? Puteti sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare(lege) care permite acest lucru?
Se poate amana legal, pe perioada suspendarii?
Conform legii, aveti idee daca la data importurilor 2008-2009, comisionarul vamal mi-a facut o incadrare gresita, sunt nevoit acum in 2010 la controlul vamal ulterior sa platesc penalitati pentru diferentele la taxele vamale si tva?? Sunt sigur ca acest caz exista, pentru ca se practica, incep sa cred ca sunt pe mana cu Vama, comisionarii vamali. Mi se pare o utopie sa platesti penalitati la o diferenta de plata de care nu ai avut habar, controlul vamal ulterior stabilind acest lucru.
In codul de procedura fiscala la articolul 120 se spune:
(1) Majorarile de intarziere se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

(2) Pentru diferentele suplimentare de creante fiscale rezultate din corectarea declaratiilor sau modificarea unei decizii de impunere, majorarile de intarziere se datoreaza incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei creantei fiscale pentru care sa stabilit diferenta si pana la data stingerii acesteia inclusiv.

De aici inteleg, ca aceste penalitati pot sa apara, din ziua imediat urmatoare scadentei creantei fiscale, stabilita de acest control vamal ulterior.
Adica daca in X zile nu platesc aceste diferente, voi plati penalitati, nicidecum plata de penalitati la suma constatata ca diferenta, incepand cu anul 2008, cand este facut acel import.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Plati pentru salariati la intreprinderea individuala sammy44 sammy44 daca au fost inregistrate 2 contracte de munca la o intreprindere individuala si nu s-au platit contributiile, sunt 4 luni, se poate incepe de acum , din ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere BeniaminCodescu BeniaminCodescu Buna ziua! institutia la care lucrez are un contract de concesiune din 2012 pentru un teren de 10ha. Primaria locala de la care s-a concesiunat terenul, vine ... (vezi toată discuția)