avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Nedumeriri contributii conform OUG 82/2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Nedumeriri contributii conform OUG 82/2010

Buna ziua! Revin cu o nedumerire de data asta. Faimoasele ordonante de urgenta ( OUG 58/2010 si OUG 82/2010 ) prevad plata contributiilor la pensie si somaj pentru drepturile de autor. Legea 19/2000 in vigoare, prevede astfel:
Art. 26. - (1) Contribuţia de asigurări sociale nu se datorează asupra sumelor reprezentând:
a) prestaţii de asigurări sociale care se suportă din fondurile asigurărilor sociale sau din fondurile angajatorului şi care se plătesc direct de acesta, potrivit prezentei legi;
b) drepturile plătite potrivit dispoziţiilor legale, în cazul desfacerii contractelor individuale de muncă sau al încetării calităţii de membru cooperator;
c) diurnele de deplasare, detaşare şi indemnizaţiile de transfer, drepturile de autor;
d) sumele obţinute în baza unei convenţii civile de prestări de servicii sau executări de lucrări de către persoane care au încheiate contracte individuale de muncă;
e) sumele reprezentând participarea salariaţilor la profit;
f) premii şi alte drepturi exceptate prin legi speciale.

(2) Sumele exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale nu se iau în considerare la stabilirea cuantumului prestaţiilor de asigurări sociale.

Intrebare: se poate ca o ordonanta de urgenta sa primeze unei legi in vigoare???

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie ContSters109653 ContSters109653 NU mai este obligatorie asigurarea in sistemul de pensii de stat .Pentru cine si din ce context al Legii 19/2000 ( modificata ) rezulta, va rog mult ... (vezi toată discuția)
Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei ... Gabdia Gabdia Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei 1996-2000 mentioneaza prime ocazionale la care se face observatia ca nu s-a calculat si ... (vezi toată discuția)
Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)