avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conditii legale pentru refuz deconectare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conditii legale pentru refuz deconectare

Care sunt conditiile legale in care Asociatia de proprietari poate sa isi exprime dezacordul in legattura cu debransarea unui locatar de la sistemul centralizar de incalzire?
Daca au fost platite cheltuielile la zi dar nu s-au platit majorarile( adica penalitatile) eswte legal sa nu isi dea acordul pentru debransare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:50, 28 Septembrie 2010
Adunarea generala poate refuza debransarea unui proprietar fara vreun motiv anume.
Legal,nu sunt prevazute conditii de genul celor mentionate de dvs ca si temei pentru refuz cerere debransare
Adunarea generala prin masurile care le adopta nu are dreptul sa restrictioneze sau sa interzica materializarea intereselor generale ale membrilor sai,interese care nu sunt contrare dispozitiilor in vigoare
Parcurgeti opiniile deja exprimate la acest subiect
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Asociatia isi da acordul (sau nu) prin comitetul executiv care are toate datele necesare si poate motiva sau nu refuzul. Asta si pentru ca pe cererea de deconectare se pune o semnatura si o stampila fara a fi necesara o motivare.

Pe de alta parte, inainte de avizul comitetului executiv (presedintelui) respectivul proprietar trebuie sa ceara acordul vecinilor direct afectati (sus-jos-lateral pereti comuni). Nici acestia nu sunt obligati sa motiveze refuzul.
Datorita restantierilor "de profesie" si a greutatilor intampinate in incercarea de recuperare a restantelor si penalizarilor, asociatia de proprietari poate hotari in adunarea generala sau decide in comitet, conditionarea eliberarii acordului de debranzare de achitarea tuturor datoriilor, inclusiv a penalizarilor.
Altfel restantierul nu va plati nici de acum inainte.
Nu se pune probleme unui restantier de profesie....acestia, de altfel, sunt destul de putini.
Problema este ca un om care si-a achitat datoriile acumulate nu se poate debransa din cauza unui refuz care se pare ca este abuziv si ilegal.
Cumva adunarea generala a asociatiei poate sa ia hotarari si sa le aplice atat timp cat nu au acoperire legala?
Ma aflu totusi pe avocat.net...as dori niste raspunsuri care sa aiba ca
argument legile statului.
Cumva asociatiile de propritari sunt stat in stat si au propriile legi? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Ateragram, utilizator

Alte discuții în legătură

Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatia de proprietari andreeaene andreeaene buna ziua, m-am mutat de putin timp intrun alt bloc si nu sunt mebru in asociatia de propritari. ce avantaje / dezavantaje am daca devin membru si ce ... (vezi toată discuția)
Informare despre debransare GHEORGHIAN GHEORGHIAN Adunarea Generală extraordinară convocată de Comitetul Executiv poate stabili debranşarea de la instalaţia centralizată de căldură de la o ... (vezi toată discuția)