Care sunt conditiile legale in care Asociatia de proprietari poate sa isi exprime dezacordul in legattura cu debransarea unui locatar de la sistemul centralizar de incalzire?
Daca au fost platite cheltuielile la zi dar nu s-au platit majorarile( adica penalitatile) eswte legal sa nu isi dea acordul pentru debransare?
Legal,nu sunt prevazute conditii de genul celor mentionate de dvs ca si temei pentru refuz cerere debransare
Adunarea generala prin masurile care le adopta nu are dreptul sa restrictioneze sau sa interzica materializarea intereselor generale ale membrilor sai,interese care nu sunt contrare dispozitiilor in vigoare
Parcurgeti opiniile deja exprimate la acest subiect
Asociatia isi da acordul (sau nu) prin comitetul executiv care are toate datele necesare si poate motiva sau nu refuzul. Asta si pentru ca pe cererea de deconectare se pune o semnatura si o stampila fara a fi necesara o motivare.
Pe de alta parte, inainte de avizul comitetului executiv (presedintelui) respectivul proprietar trebuie sa ceara acordul vecinilor direct afectati (sus-jos-lateral pereti comuni). Nici acestia nu sunt obligati sa motiveze refuzul.
Datorita restantierilor "de profesie" si a greutatilor intampinate in incercarea de recuperare a restantelor si penalizarilor, asociatia de proprietari poate hotari in adunarea generala sau decide in comitet, conditionarea eliberarii acordului de debranzare de achitarea tuturor datoriilor, inclusiv a penalizarilor.
Altfel restantierul nu va plati nici de acum inainte.
Nu se pune probleme unui restantier de profesie....acestia, de altfel, sunt destul de putini.
Problema este ca un om care si-a achitat datoriile acumulate nu se poate debransa din cauza unui refuz care se pare ca este abuziv si ilegal.
Cumva adunarea generala a asociatiei poate sa ia hotarari si sa le aplice atat timp cat nu au acoperire legala?
Ma aflu totusi pe avocat.net...as dori niste raspunsuri care sa aiba ca
argument legile statului.
Cumva asociatiile de propritari sunt stat in stat si au propriile legi? Multumesc.