avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere care mi l solicita vecinul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere care mi l solicita vecinul in instanta

de cativa ani sunt in conflict cu vecinul acesta construindu si casa pe linia hotarului neavand acordul meu,nerespectand autorizatia de constructie,intra in lipsa noastra isi pune burlane apa de ploaie scurgandu se pe proprietatea mea tot in lipsa mea isiinstaleaza teava de gaz metan si acum ma da in judecata ca are pretentie la servitute de trecere eu blocandu i intrarea de trecere intre case mai specific ca are si o fereastra cu vedere in curtea mea .Ce sfat imi da ti si cum ma pot apara?
Cel mai recent răspuns: sanzianaana , utilizator 09:24, 13 Ianuarie 2011

Din povestea spusa de Dvs. nu sunt suficiente date ca sa va putem spune exact ce trebuie facut la proces. Pentru un raspuns corect trebuie sa citim cererea de chemare in judecata si sa vedem actele Dvs. Cel mai bine angajati un avocat.
Cu stima,
Av. Niculecu-Gorpin
la primul termen formulati o cerere reconventionala prin care sa cereti si dvs respecterea servitutilor legale si cred ca se impune si un capat de cerere privind granituirea pt ca se pare ca aveti probleme si cu limita de proprietate.daca a fost primul termen formulati actiune separat si apoi cereti conexarea lor
multumesc ca mi -a-ti raspuns si indraznesc sa va mai dau niste aspecte .maniera de ridicare a constructiei este ilegala conform celor scrise de la primarie care-mi precizeaza ca acest individ nu a respectat autorizatia de construire dar noi trebuia sa venim cand a inceput sa construiasca nu acum cand a finalizato.Prima infatisare o avem in noiembrie d-voastra spuneti sa cer granituirea ...nu este posibila casele sant streasina in streasina distanta intre case de 80 cm.In actiunea intentata el cereservitute de trecere mentioneaza ca a construit casa pe linia de hotar si vrea sa dobandeasca dreptul de a trecere in spatele casei prin curtea mea ca si verifice conducta de gaze si sa intintretina reparatii peretilor casei .intrebarea mea este exista lege care sa i permita intrarea prin curtea mea ptr a face toate acestea daca el nu are acordul nostru nici scris nici verbal deoarce ceea ce a facut a facut in lipsa noastra(conducta de gaze,burlane de scurgere cu cadere in curtea measi care mi a inverzit peretii casei,izolarea case cu polistiren.turnare de ciment intre case cu inclinatie de scurgere spre peretele casi mele
) va multumesc ca a-ti avut rabdare sa mi urmariti cazul
ma simt nevoit sa repet: prost e cine da, nu cine cere. colegul de mai sus are dreptate, aveti neaparat nevoie de avocat. la primul termen de judecata trebuie facuta o cerere reconventionala prin care sa solicitati modificarea amplasamentului la burlane,apa de ploaie sa nu va ajunga pe proprietate,inchiderea geamului care are vedere pe proprietatea dvs etc si neaparat-obligatoriu- o expertiza tehnica in constructii cu obiective clare. mai bine luati un avocat,e mai priceput decit ....#-o
Asa cum v-au spus si colegii de mai sus, aveti nevoie de avocat. Chiar daca dumneavoastra considerati ca e de bun simt sa vi se dea castig de cauza, nici un judecator nu va putea sa acorde, prin hotarare, ceva ce nu s-a cerut.
Asadar, pentru acest litigiu, angajati un avocat care sa aiba timp sa se documenteze, sa pregateasca o cerere reconventionala clara si la obiect pe care s-o sustina in fata instantei. Nu strica sa aveti si niste inscrisuri de la primarie din care sa rezulte ca nu s-a respectat autorizatia de constructie.
Chiar si la acest moment, primaria poate lua masuri impotriva vecinului aflat in culpa.


Alte discuții în legătură

Am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi a cerut.... anonimul070 anonimul070 am cerut servitute de trecere in instanta vecinului ptr ca nu ma lasa sa intru in curtea lui sa mi intretin si sa fac consolidari peretelui din spatele ... (vezi toată discuția)
La procesul in curs de desfasurare mi se cere martori sanzianaana sanzianaana ma judec cu vecinul pentru servitute de trecere cand acesta mi a incalcat proprietatea facandu-sidiverse lucrari la casa ,(tragerea conductei de gaz ,burlane ... (vezi toată discuția)
Sevitute de trecere sanzianaana sanzianaana incerc sa va reamintesc pe scurt procesul meu.VECINUL CARE SI A CONSTRUIT CASA PE LINIE DE HOTAR I MI CERE SERVITUTE DE TRECE dar el nu a respectat autorizatia ... (vezi toată discuția)