avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Sng - meritã încercat !!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Sng - meritã încercat !!

Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri.


Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul acesta am dat examen la Sng la câteva zile după cel de la Inm şi am intrat fără probleme fiind maximum 3 persoane pe un loc. Toţi candidaţii trebuie să aibă studii superioare juridice. În premiera noi vom fi prima generaţie de la Sng în care vor ieşi grefieri şi de parchet (până anul ăsta se făceau numai pentru instanţe). Sunt foarte mulţi profesori magistraţi şi se fac şi multe speţe. Până la Inm vă sfătuiesc să treceţi şi pe aici căci se merită.=D>

Mai multe detalii găsiţi pe www.grefieri.ro
Pai da !!! Daca nu puteti sa va faceti magistrati faceti-va barem grefieri !
Interesant. Nu as profesa nici juma' de ora ca grefier. Cred ca este una din cele mai ingrate profesii . Daca magistratura tenteaza ca pozitie sociala, titulatura si de ce nu bani, profesia de grefier n-are nimic din toate acestea, ba mai mult- munca multa, bani putini si raspundere garla. Las' acolo la ei.
Mare dreptate ai. Am lucrat 11 ani ca si grefier de instanta in sedintele penale cu arestati. In afara de faptul ca eram nevoita sa plec cu sacosa de dosare acasa( asta asa pe NV) si sa ma prinda miezul noptii lucrand pentru a respecta termenele, nu m-am ales cu nimic. A...ba mint....cu ochelari de vedere pentru ca mi-am stricat si ochii de la calculator si cu avertisment ca am indraznit sa atrag atentia unui judecator ca a luat un dosar in pronuntare pe lipsa de procedura. Si mi s-a spus foarte frumos ca oi fi facut eu facultatea de drept insa deocamdata el e judecator si eu sunt grefier...asa ca daca el zice ca ploua...chiar daca afara e soare...ploua, ca asa vrea el. Asta a fost unul din motivele pentru care am trecut in avocatura. Sa scap de grandomania asta a judecatorilor ca sunt ei buricul pamantului.Cine vrea sa faca meseria asta (de grefier) sa se gandeasca de doua ori. E frumos vazuta de afara...insa inauntru....cand intri in sala de judecata cu peste 60 de dosare pe care nici nu apuci sa le vezi ca de....stau pe la judecator toata saptamana, pe la procuror...cand esti fortat sa respecti termene, (incheieri in 48 de ore,citatii in 24 de ore, fel de fel de programe pe calculator unde trebuie sa introduci dosarele, termenele..etc.) si toate trebuie repede, de nu mai sti pe care s-o faci prima......credeti-ma nu mai e la fel de frumoasa meseria. Salariul de mizerie fata de cata munca esti pus sa faci....ba chiar si pe-a judecatorilor(motivat sentinte). Asa ca....cine vrea asta....nu stie ce -si doreste.
@hornea alina

Eu am lucrat aproape 2 ani ca avocat şi am renunţat întrucât am fost foarte dezamăgit de această meserie în care clienţii vin aproape numai la cei în vârstă. Este o meserie nesigură şi foarte solicitantă - trebuie să alergi tot timpul între instanţe/ parchete. Ironia sorţii face ca mai toţi cei care au intrat odată cu mine în avocatură (în aceeaşi "promoţie") să fi părăsit deja această meserie - şi au ajuns între timp magistraţi, grefieri, lectori universitari, funcţionari publici, consilieri juridici...etc.
La mine a fost invers faţă de tine - întâi avocatura şi apoi am ajuns grefier. Îţi pot spune că acum ca grefier mă simt mult mai bine - am un serviciu stabil, un venit sigur şi decent şi o speranţă de viitor. Categoric e mult mai bine ca înainte. Te înţeleg perfect când spui prin câte ai trecut. Ai dreptate. Numai că şi eu am dreptate. Ca grefier (de parchet) lucrurile sunt totuşi diferite faţă de grefierii de instanţă. Iar voi cei care credeţi că avocatura este o mană cerească vă sfătuiesc să vă gândiţi de două ori înainte. Nu uitaţi că serviciul la stat este sfânt şi îţi poate aduce cu timpul şi o pensie sigură.:)
Chestia este că noi doi am trăit experienţe identice şi totuşi diametral opuse. Cu greu ar putea spune cineva că unul dintre noi greşeşte în ceea ce afirmă. Asta e ironia sorţii.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2008
zz-man, utilizator
zz-man a scris:
Eu am lucrat aproape 2 ani ca avocat şi am renunţat întrucât am fost foarte dezamăgit de această meserie în care clienţii vin aproape numai la cei în vârstă. Este o meserie nesigură şi foarte solicitantă - trebuie să alergi tot timpul între instanţe/ parchete.

Categoric e mult mai bine ca înainte.

Iar voi cei care credeţi că avocatura este o mană cerească vă sfătuiesc să vă gândiţi de două ori înainte. Nu uitaţi că serviciul la stat este sfânt şi îţi poate aduce cu timpul şi o pensie sigură.:)

V-as ruga sa nu mai generalizati. Experienta si parerile descrise va apartin, iar concluzii de genul "munca la stat e sfanta"... credeam ca au disparut de mult! Ca sa mentin tonul, nu uitati ca un avocat colaborator are venit constant si sigur de la o luna la alta, si chiar foarte bun as zice, iar pensia e din sistemul propriu. Nu cred ca cineva isi inchipuie ca avocatura e mana cereasca, dar nici concluzii intr-atat de negativiste ca cea de mai sus nu mi se par corecte. Cum am spus, e parerea dvs si v-o respect, dar eu pot sa afirm ca va inselati. Probabil ca n-ati cunoscut avocatura frumoasa si atunci e de inteles. Va rog numai sa nu generalizam, nici unii, nici altii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)
De ce tot mai multi grefieri incearca la inm? ContSters89182 ContSters89182 Am o nelamurire, ce ii motiveaza pe grefieri - sng-isti, in special- cei cu studii superioare juridice, sa incerce la inm? Salariile? Modul cum au fost tratati ... (vezi toată discuția)
A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici??? mattei_d mattei_d Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ... (vezi toată discuția)