avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibil sa cer executarea sub supraveghere ptr. o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare?

Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la Inalta Curte de Justitie si Casatie, s-a redus pedeapsa la 3 ani inchisoare cu executare. Pe site s-a afisat insa ca recursul meu a fost admis si atat. In schimb, la condica s-a precizat ca s-a hotarat o pedeapsa de 3 ani inchisoare, fara alte detalii. Presupun ca sunt 3 ani cu executare, nu? In acest caz, este posibil sa cer acum executarea sentintei definitive cu suspendare sau sub supraveghere, avand in vedere ca nu am antecedente penale de nici un fel si am avut o atitudine sincera si colaboranta pe tot parcursul procesului? Si cui ar trebui sa adresez cererea de contestare a executarii?
Multumesc anticipat!
Daca nu ati cerut pana acum... asta e. Prea tarziu deoarece hotararea este definitiva
Hotararea a ramas definitiva si va trebui sa executati pedeapsa
astfel cum este porevazuta in hotararea Inaltei Curti de
Casatie si Justitie.
Schimbarea modalitatii de executare se poate solicita numai in cadrul cailor ordinare de atac-apel si recurs.
hotararea este definitiva si irevocabila; nu se va schimba modul de executare al acesteia indiferent de caile de atac extraordinare pe care le puteti promova si nici in cadrul unei eventuale contestatii la executare; din experienta va spun - ptr. o asemenea infractiune ati primit o pedeapsa modica.
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

hotararea este definitiva si irevocabila; nu se va schimba modul de executare al acesteia indiferent de caile de atac extraordinare pe care le puteti promova si nici in cadrul unei eventuale contestatii la executare; din experienta va spun - ptr. o asemenea infractiune ati primit o pedeapsa modica.
avocat Cristina Popescu


1 cum arata o hotarare IREVOCABILA in penal? ca io-s mai tanar dar sincer n-am vazut nici macar una pana acum
2 contestatia la executare urmeaza sa fie respinsa pt ca (din ce ati spus pana acum) nu aveti un motiv de a contesta executarea ci fondul cauzei
2 in caile extraordinare de atac PUTETI obtine chiar si achitarea nu numai individualizarea pedepsei. Pentru a ajunge insa la o rejudecare a cauzei este nevoie de mai mult decat faptul ca nu va convine pedeapsa.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
dorians, utilizator

Alte discuții în legătură

Sentinta recurs tudordiac tudordiac prima instanta (intr-un dosar penal) a hotarat sa-mi acorde o amenda administrativa plus cheltuieli de judecata.Dupa recurs, am primit condamnare la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Ma pot adresa la cedo Oana Gabriela Oana Gabriela Am avut un proces în civil -litigii de munca.Am solicitat plata orelor suplimentare,sa fiu plătita pe studii superioare deoarece asta era un lucru cerut la ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva in penal cezarad cezarad Cand este [b]DEFINITIVA[/b] o hotarare in penal? Dupa judecarea apelului sau dupa judecarea cailor extraordinare de atac, respectiv [b]revizuire[/b] sau ... (vezi toată discuția)