avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice faza finala de licitatie electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

faza finala de licitatie electronica

O ac organizeaza o procedura ca faza finala de licitatie electronica cu o singura runda, unde participa 2 ofertanti.La sf rundei oferta x este clasata pe primul loc, ac anunta o alta faza finala de licitatie electronic, pentru aceasi procedura, desi oferta x este clasata pr primul loc participa din nou de data asta clasandu-se pe locul 2.
intrebare: de ce ac a mai initiat o a doua runda de licitatie electronica, nu a incalcat prevederile oug 34/2006????
mai mult de atat pe parcursul rundei a suspendat procedura a reluat etc......
Cel mai recent răspuns: monyy33 , utilizator 22:53, 12 Octombrie 2010
In mod normal, la cum sunt prezentate lucrurile de tine, AC a incalcat prevederile legale. Dar totusi, atentie la ce inseamna runda....... O runda reprezinta de regula 24 ore, iar procesul de ofertare este repetitiv.
Dar daca totusi, este vorba de o a doua runda, verifica sa nu fie de fapt prelungirea primei runde, la care are dreptul AC din......"n" motive, probabil numai de ea stiute. Poti solicita clarificari in acest sens.

Iar asta cu suspendarea in timpul rundelor....e chiar curioasa...pentru ca licitatie electronica este un proces automat...odata initiat nu poate fi oprit decat de echipa SEAP, nu de AC.
multumesc frumos pentru raspuns.
Ce inseamna proces repetitiv? O alta invitatie cu participarea la o alta runda? pentru ca asta a facut ac, a trimis o alta invitatie ca si la prima runda.
Nu inteleg de ce a hotarat sa faca acest proces repetiv atata timp cat exista un castigator in prima runda.
Multumesc pentru ajutor

Proces repetitiv= in interiorul aceleiasi runde se poate introduce o noua oferta, in sensul imbunatatirii, o data la 2-3 minute. Deci, pe parcursul unei runde poti introduce mai multe oferte de pret...asta inseamna repetitiv. Acesta este ratiunea fazei finale de liciatie electronica.....o noua sansa pentru toate lumea (atata AC cat si ofertanti) de a imbunatatii preturile ofertate, respectiv de a utiliza eficient fondurile publice. Normal, este avantajos pentru AC, in primul rand, dar si pentru un ofertant care are o oferta slaba (preturi mari) si totusi dupa vizualizarea preturilor concurentei isi poate revizui politica de pret si poate oferi un pret competitiv.

In ceea ce priveste a 2-a invitatie pentru o noua runda, desi AC a stabiliti initial o singura runda, acest lucru nu este normal. Aparent, s-a incalcat legislatia, dar am o rezerva tocmai din motivele expuse in comentariu initial...este usor de confundat. Un raspuns final in acest sens nu l-as putea da decat daca as citi prevederile documentatiei si cele ale Ac, dar acest lucru nu-l poti face decat tu.

De fapt intrebarea ta are si o finalizare? Vrei sa iei vreo masura impotriva Ac sau doar asa ...spre simpla ta curiozitate???
daca as sti ca am sanse as lua masuri impotriva ac, de ce nu?!
nu stiu daca ac a procedat corect atunci cand a trimis o alta invitatie, care a fost motivul.
atata timp cat in DA s-a specificat o singura runda, 24 ore, a doua invitatie ce a insemnat????..... a doua runda?????
In invitatia care v-a fost transmisa in SEAP, exista bifat: licitatia se prelungeste automat in cazul modificarii clasamentului ?
A 2-a runda nu se poate programa in SEAP daca nu sunt intrunite conditiile legale din OUG34 si HG925, SEAP-ul nu permite asa ceva.

Alte discuții în legătură

Oferte egale on-line maria_5 maria_5 Va rugam sa ne precizati cum procedăm in cazul in care doua sau mai multe oferte clasate pe primul loc au preţuri egale urmare a ofertarii online la o ... (vezi toată discuția)
Etapa finala de licitatie electronica melcsy melcsy ce este important de stiut daca ajungi in faza acesta de licitatie. am avut cel mai mic pret la deschiderea ofertelor dar acuma urmeaza faza electronica,....la ... (vezi toată discuția)
Faza finala electronica la licitatie offline cf72a cf72a Faza finala electronica la licitatie offline - 1 runda in 24 de ore. - de cate ori isi poate imbunatati un ofertant pretul ? - autoritatea contractanta poate ... (vezi toată discuția)