avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 puncte amenda. OK ... dar nu este dreptul meu sa o pot platii in 48 de ore la jumatate din valoare ?
Am semnat PV`ul ca primarul .. apoi cand am vazut sa`mi dau cu ea in cap .. exista amenzi contraventionale la care sa nu ai aceasta optiune ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:57, 12 Octombrie 2010
In termen de 48 de ore de la comunicarea PV ,aveti dreptul sa achitati 1/2 din sanctiunea aplicata
Problema a fost la ghiseu cand am fost sa o platesc.
Agentul nu mi-a scris pe PV ca o pot platii la jumtate in acest timp
Atacati procesul - verbal de contraventie.
Potrivit art 16 (1) din OG 2 / 2001 "Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: .... posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ"

Plangerea este scutita de taxa judiciara de timbru.

Succes
Va multumesc pentru lamuriri.
Art 16 (1) - .... posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate;

dacă acesta prevede o asemenea posibilitate - deci asta ar fii la latitudinea agentului constatator, asta inteleg eu.

Pana la urma - este obligat sa completeze si acea rubrica in PV ?

Alte discuții în legătură

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Plata a jumatate dintr-o amenda contraventionala in 48 ore irinelavram irinelavram Buna ziua! Sambata 16-11-2013 ora 5:00, am fost sanctionat cu amenda 300 lei pentru o contraventie care se poate sanctiona cu amenda de la 100 la 300 lei. ... (vezi toată discuția)