avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilieri juridici vs. persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilieri juridici vs. persoana fizica autorizata

am o nelamurire si va rog sa ma ajutati, anume: profesia de consilier juridic este incompatibila cu PFA-ul? In statutul consilierilor se spune ca este incompatibila cu "profesii autorizate sau salarizate".

Si daca imi fac PFA care sunt implicatiile in caz de incompatibilitate?
Art. 2, Legea 514/2003: Consilierul juridic poate sa fie numit in functie, sau angajat in munca, in conditiile legii.
cum interpretezi paragraful din Legea mentionata?
In opinia mea, singura modalitate in care poti sa-ti exerciti profesia ca si consilier juridic este sa fii angajat. Orice alta modalitate de a-ti exercita profesia poate constitui infractiunea de exercitarea unei profesii fara drept. Asa ca sfatul meu este sa nu te complici fara rost.
Mult succes!
firma la care lucrez ma obliga sa imi fac pfa. Raman la ei cu CIM si vor sa-mi fac pfa. Daca e o incompatibilitate de ce juristii din primarie accepta lucrul acesta? Cum pot sa ma autorizeze pe un alt domeniu (general, de servicii) in virtutea diplomei de absolvire a facultatii de drept?
marcusb a scris:

firma la care lucrez ma obliga sa imi fac pfa. Raman la ei cu CIM si vor sa-mi fac pfa.

Intreaba-i ce vor cu asta. Daca ai CIM te supui regimului juridic impus de lege, nu vad cum sa cumulezi si dependenta data de CIM si independenta data de colaborarea ca PFA...

Alte discuții în legătură

Un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa? OANA GORAN OANA GORAN am uarmatoarea nelamurire: un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ??? daca da, ce presupune acest lucru.?? va ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic incompatibil cu pfa? idi idi Buna ziua! sunt o desteapta,X-( cons. jur. de cateva luni, care tocmai si-a deschis PFA, cod caen 7414-activ de consultanta pt. afaceri si management.Ideea mea ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 7022-jurisconsult aj aj Sunt licentiat in drept, nu sunt inregistrat in Colegiul Consilierilor juridici, am CIM ca jurisconsult, am si PFA cu aceeasi societate, tot ca jurisconsult. ... (vezi toată discuția)