avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un atestat pentru paza este valabil si in Spania ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un atestat pentru paza este valabil si in Spania ?

Buna seara , as dori sa ma ajutati intr-o mica problema .
As dori sa stiu daca un atestat pentru paza obtinut in Romania este valabil si in U.E. , mai precis in Spania ?
Va mutumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Botez Cornelia , utilizator 04:00, 27 Septembrie 2017
Raspunsul cred ca este unul negativ pentru ca este vorba despre legislatii diferite,chiar daca facem parte din aceiasi uniune.
Potrivit legea 23/1992, membri a UE a caruia tituatia saud diploma profesional dovandita intr-o o tara membri poate exercita functiile de securitate privata, paza, daca implinesc aceste cerintele:
a) diploma obtinut in spatiu european
b) atesta cunoastere, aptitudinea, abilitatea pentru exercitarea profesia; poate sa se faca exceptia daca are titularea omologata.
c) vorbitori de limba spaniola
d) sa fie acordata prin procedura in fata Ministerul internelor spaniol.

Inactivitatea pe timp de doi ani produce decalificarea.
Asta spune in limba spaniola legea respectiva

Los nacionales de Estados miembros de la Unión Europea o de Estados parte en el Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo, cuya habilitación o cualificación profesional haya sido obtenida en alguno de dichos Estados para el desempeño de las funciones de seguridad privada en el mismo, podrán desempeñar actividades o prestar servicios de seguridad privada en España, siempre que, previa comprobación del Ministerio del Interior, se acredite que cumplen los siguientes requisitos:
a) Poseer alguna titulación, habilitación o certificación expedida por las autoridades competentes de cualquiera de dichos Estados, que les autorice para el ejercicio de funciones de seguridad privada en el mismo.
b) Acreditar los conocimientos, formación y aptitudes equivalentes a los exigidos en España para el ejercicio de las profesiones relacionadas con la seguridad privada.
c) Tener conocimientos de lengua castellana suficientes para el normal desempeño de las funciones de seguridad privada.
d) Los previstos en las letras a), e), f), g), h) e i) del apartado anterior.
• La carencia o insuficiencia de conocimientos o aptitudes necesarios para el ejercicio de las actividades de seguridad privada en España de los nacionales de Estados miembros de la Unión Europea o de Estados parte en el Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo, podrá suplirse por aplicación de las medidas compensatorias previstas en la normativa vigente sobre reconocimiento de cualificaciones profesionales.


• La pérdida de alguno de los requisitos indicados producirá la cancelación de la habilitación, que será acordada por el Ministro del Interior, en resolución motivada dictada con audiencia del interesado.


• La inactividad del personal de seguridad por tiempo superior a dos años exigirá su sometimiento a nuevas pruebas para poder desempeñar las funciones que le son propias
.
De acord cu dvs,dar nu cred ca este o diploma pentru agent de paza in Romania care apoi sa fie recunoscuuta in alta tara europeana conform legislatiei despre care faceti vorbire.
Din cate cunosc eu pentru a fi exercitata aceasta meserie in Romania,trebuie doar avizul politiei si cazierul judiciar alb.
Nu stiu sa existe nici diplome si nici atestate care ar trebui recunoscute conform legislatiei europene
Imi pare rau sa te contrazica r. gabi. Mereu fiecare cetatean minuspretiase cele ale lui si valorificase mai mult pe cele straine. Si nu este asa. Acolo in Spania cursul este de 180 ore, aici de 360. Acolo este acreditat de ministerul si aici de cate Consilium National de Formare profesionale pentru adultilor (CNFPA). Eu sunt sigur ca se poate omologa acest diploma acolo pe cel spaniol.
Din nou aveti dreptate,dar in Romania,din cate cunosc ,nu este vorba despre un curs pentru o calificare ca agent de securitate,ci despre un aviz al politiei,pe baza cazierului judiciar si a altor eventuale verificari.

Alte discuții în legătură

Pentru angajare agent paza nacualex nacualex de ce acte am nevoie pentru angajare ca agent paza?si de unde le procur? (vezi toată discuția)
Curs de calificare agent paza razvancococi razvancococi in anul 2002 am lucrat ca agent de paza la o firma din bucuresti unde am facut scolarizarea si am obtinut 'Certificat de absolvire a cursului de calificare' ... (vezi toată discuția)
Vreau sa obtin atestat agent paza nelu78 nelu78 cum pot obtine atestatul de agent paza cat mai urgent? (vezi toată discuția)