avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... evaziune fiscala si inselaciune inlesnite de avocat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

evaziune fiscala si inselaciune inlesnite de avocat

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema: in luna martie am intentat actiunea de divort- intre timp s-a incheiat, astept sentinta- dar pe fondul terorii psihice si a agresiunii verbale si fizice, a lipsei martorilor care sa sustina plingerile mele (consemnate la politie de altfel), avocatul mi-a recomandat sa folosesc aparatura de inregistrare video care poate veni in sprijinul meu in cadrul procesului. Initial am crezut ca e vorba de o camera video instalata in casa, am fost de acord, am platit avocatului 1200 euro (fara martori) si cind am avut intilnirea cu cei de la firma de securitate, am constatat a era vorba de un pix cu camera video, hd de 8gb si senzor de miscare+ecuson cu camera video. N-am primit chitanta, nimic. La 5 zile am constatat intimplator pe internet ca exact acelasi produs cu aceleasi performante, costa 599 ron+ vreo 199 ecusonul. Am dat telefon cu rugamintea de a mi se returna banii si a inapoia produsul, dar am fost aminata si dusa cu vorba pina la a nu mi se mai raspunde la telefon. AVocatul dadea din colt in colt, ca nu ii poate obliga sa mi se returneze banii, ca i-am pierdut si sa ma resemnez. Nu ma pot resemna pt ca e vorba de 1200 euro, cu care mi-as putea rezolva problemele de sanatate ale mele si copilului.
Intrebarea mea e: Ce (mai) pot face? Nu am folosit aparatura, e nou nouta, nu am chitanta pe ea, iar firma (RSS) se pare ca e o firma fantoma sau oricum greu de localizat. La OPC daca merg fara chitanta, nu ma cred. La garda financiara daca merg, poate primeste firma cel mult o amenda. La politie, nu stiu. Vreau sa imi recuperez banii. Credeti ca exista o modalitate? Singurul martor a fost avocatul care a intermediat si sugerat de fapt intreaga actiune. Orice sugestie e binevenita.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zero , utilizator 12:56, 4 Noiembrie 2010
Eu zic ca ati incheiat un contract de vanzare cumparare, legal, ati convenit asupra pretului , ati achitat, vi s-au inmanat produsele pt care ati platit, e in regula.

Faptul ca dvs ati gasit mai ieftin pe internet peoduse asemanatoare, nu inseamna ca nu ar fi valabil incheiat contractul dvs de vanzare cumparare.

Si eu sunt de parere sa va resemnati . :(

Sunt curios insa cum functioneaza, si daca vi se vor admite inregistrarile ca probe in proces. Si cum va reactiona sotul cand va sti cat ati platit pentru ele ?

Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
puteti face o plangere penala -pe inselaciune ,sa zicem si sa-l indicati pe avocat ca martor fiindca alta vina nu are,a vrut sa va ajute.
si intreb si eu-cum vor fi admise probele-inregistrarile ?
Este o vanzare si nu o inselaciune in sens penal.
Incercati la OPC deoarece e cam singura varianta cu sanse.Adresati si o cerere scrisa firmei de la care ati cumparat.
Ar fi bine sa consultati si un avocat pt a se cauta si analiza variante posibile.
Este evaziune fiscala daca se arata ca v-au vandut fara acte, cf Legii 241/2005.

Depuneti o sesizare la Garda Financiara ca ati cumparat respectivul produs de la acea firma si nu v-au eliberat factura.

In acelasi timp, banii nu o sa-i primiti inapoi, cum vi se explica mai sus.
Depinde daca i-a vandut firma sau o simpla persoana...
Daca se va dovedi ca a vandut firma si nu s-a inregistrat este evaziune fiscala.

Alte discuții în legătură

Am cumparat produs furat D.RaYne D.RaYne Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? un om simplu un om simplu Buna, I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)