avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Israel

buna, as vrea sa aflu mai multe informatii despre dreptul de a primi pensie din israel al celor care au lucrat acolo cu acte legale; tatal meu a lucrat in constructii 4 ani in perioada 1994-1998 in israel, a fost plecat cu echipa de santier si as vrea sa stiu daca ar fi beneficiar al unei pensii din israel, multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelamiki99 , utilizator 14:00, 19 Iulie 2011
Anul acesta ar fi trebuit ca Romania sa incheie si cu Israelul conventie de reciprocitate in in domeniul asigurarilor sociale. Deocamdata eu nu stiu ca aceasta sa fi fost incheiata. Procedura si formularele vor fi stabilite dupa incheierea conventiei.
Accesati link-ul de mai jos, s-a discutat si despre deschiderea drepturilor de pensie in Israel.
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.Tata a lucrat in Israel timp de 6 ani si vreau sa stiu daca se pune in aplicare acordul semnat cu statul israelian.Daca stie cineva cum se procedeaza,caci tatal meu nu are nimic la mana ca a contribuit la sistemul lor social,cum poate intra in posesia unei adeverinte si unde trebuie depusa.va multumesc anticipat!
Bineinteles ca se pune in aplicare tratatul! Nu sunt necesare adeverinte sau alte documente. Persoana care urmeaza sa beneficieze de pensie nu trebuie sa solicite nimic statului in care a lucrat, ci trebuie doar sa completeze formularele agreate de cele doua state la casa teritoriala de pensii. Schimbul de documente se face intre state, prin institutiile care le reprezinta in domeniul asigurarilor sociale.

Ca sa intelegeti procedura, accesati link-urile de mai jos si cititi discutiile:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns,dar este foarte ciudat ce se intampla in tara asta.Tatal meu este din Tulcea si a intrebat la casa de pensii din acest oras si stupoare,nimeni nu stie nimic despre acest acord.Sunt curioasa daca cineva a depus deja aceasta adeverinta.
Buna ziua,astazi am alergat pe la casa de pensii in speranta ca cineva o sa ma lumineze.Am intrebat cum se procedeaza daca un cetatean roman a lucrat 7 ani in Israel ,contribuind la asigurarile sociale din acea tara.O doamna de la departamentul juridic mi-a spus ca trebuie sa merg la ambasada statului Israel si sa solicit adevarinta care sa certifice faptul ca tatal meu a lucrat in acei ani in Israel.Cei de la ambasada m-au trimis la plimbare ,mi-au zis ca trebuie sa vorbesc direct cu firma care m-a recrutat,intrebare ,unde mai gasesc eu firma care facea recrutari pentru firmele din Israel? X-( .Daca exista acord intre state nu exista si posibilitatea de a face ei verificarile necesare?Acum ce pot sa fac?Chiar nu stiu unde trebuie sa merg.va rog sa ma ajutati.multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Colombina29, utilizator

Alte discuții în legătură

Recunoasterea perioadei lucrate in israel in vederea acordarii pensiei in romania eliza12 eliza12 ma bucur ca am gasit acest forum Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si ... (vezi toată discuția)
Perioade lucrate in alte state VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va supun atentiei urmatorul aspect : O persoana care a lucrat in Romania 22 de ani , apoi a lucrat cu contracte in mai multe tari.Cum se procedeaza pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)