avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fals/furt de identitate-deschidere adresa email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email

Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru a-mi distruge imaginea.
Politia spune ca nu poate urmari aceste cazuri intrucat nu au baza legala, fiind o infractiune informatica noua ce nu are temei legal in Romania.
Fapta constituie infractiunea de "Identity theft", dar nu e sanctionata penal sau contrventional inca de Legea Romana. Aveti insa la dispozitite calea raspunderii civile delictuale, daca prin e-mailurile trimise din postura Dvs. vi s-a cauzat un prejudiciu.
Daca un ziar mentine niste comentarii facute sub numele meu,desi am cerut eliminarea lor,nefiind ale mele...ce se poate face?
~ Conținut șters la cerere ~
adrianachira2000 a scris:

Daca un ziar mentine niste comentarii facute sub numele meu,desi am cerut eliminarea lor,nefiind ale mele...ce se poate face?

Se poate solicita publicarea unui drept la replică în acelaşi ziar, în care să vă arătaţi nemulţumirile sau să introduceţi o acţiune în instanţă împotriva conducerii ziarului pentru răspundere civilă delictuală dacă puteţi dovedi că nu dv. aţi făcut acele afirmaţii şi că preluarea "comentariului dv." s-a făcut neprofesionist fără a verifica sursa citată (adică de a stabili dacă dv. personal aţi făcut acele afirmaţii şi nu altcineva în numele dv.!), motiv pentru care v-a produs prejudicii de imagine pe care le apreciaţi la valoarea de ....., la care trebuie să timbraţi.
Atenţie însă la probe!;)
Eu am o problemă similară, dar la un nivel diferit: cineva se foloseşte de numele meu pentru a posta comentarii la articole scrise pe site-uri gen hotnews.ro.
Persoana respectivă caută articole despre firma unde lucrez şi postează acolo comentarii cu un conţinut defăimător la adresa firmei, trecând la "autorul comentariului" numele meu.

Întrebarea mea este: ce valoare (juridică sau de altă natură) au astfel de comentarii postate sub un numele meu , adică în ce fel mă pot implica pe mine ca persoană, ţinând cont că oricine îşi poate alege orice nume vrea când postează?

Alte discuții în legătură

Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Calomnie Ady337 Ady337 Buna ziua, Daca o persoana posteaza mesaje calomnioase, neadevarate, la adresa mea, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru identificarea acesteia? Si ... (vezi toată discuția)
Raspundere juridica - blog de stiri homebet homebet Buna ziua, As vrea sa deschid un site de tipul unui ziar online in care sa fie publicate stiri si informatii despre ceea ce se intampla intr-o companie spre ... (vezi toată discuția)