avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca in caz de deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca in caz de deces

tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco acesta a fost despagubit , masina fiind considerata dauna totala. Vreau sa stiu daca in urma accidentului pe care l-a produs se face vreo ancheta avand in vedere ca in urma accidentului tata a decedat pe loc iar fratele acestuia a fost accidentat foarte grav(ambii au fost pasageri), soferul avand leziuni minore fara a necesita spitalizare. Daca da unde ar trebui sa ma interesez daca exista vreo rezolutie( familia mea nu a depus nici o sesizare).
m-ar mai interesa daca din punct de vedere rca pot cere despagubiri firmei de asigurare, daca asupra asiguratului vor avea loc repercursiuni in caz de despagubire si care sant pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul in care exista clauza de despagubire.
Cel mai recent răspuns: marag68 , utilizator 22:52, 17 Aprilie 2011
Pentru a va putea ajuta fiti mai explicit in prezentarea evenimentului deoarece la inceput aratati ca autoturismul a fost condus de unchiul, apoi ca tatal si fratele sau au fost pasageri.
Este important de stiut cui apartinea autoturismul si daca vinovat de producerea evenimentului este soferul masinii in care se aflau rudele dvs. sau alt sofer, etc.

I L O
Buna ziua,

Condoleante pentru tatal dumneavoastra.

In cazul dumneavoastra, soferul vinovat este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa. Mai multe informatii va poate furniza politistul ce se ocupa de caz.

Daca spuneti ca poseda o polita RCA valabila la momentul accidentului, asiguratorul va plati consecintele accidentului, atat familiei dumneavoastra cat si unchiului vatamat grav, fratele tatalui. Nu vor fi repercursiuni asupra vinovatului.

Pentru a putea beneficia de despagubiri, trebuiesc intocmite dosare de dauna la societatea de asigurari. Unul pentru decesul tatalui dumneavoastra si un altul, evident daca se doreste, de catre fratele tatalui dumneavoastra pentru vatamare corporala.

Dumneavoastra, alaturi de mama, frati/surori si bunici din partea tatalui, puteti solicita despagubiri morale, alaturi de cheltuielile prilejuite de inmormantare (transport, piatra funerara, ritualuri religioase etc), acestea din urma probate cu documente fiscale.

Succes,

Insurance Claims Advisers

multumesc pentru raspunsuri. mentionez ca autoturismul ford fiesta era proprietatea varului tatalui meu si in momentul accidentului era condus de el personal. Tatal meu impreuna cu fratele lui erau pasageri; in urma accidentului(masina s-a rasturnat datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum), tatal meu a decedat. fratele lui a fost accidentat grav, iar soferul a scapat teafar cu o zi spitalizare si putin speriat. in accident nu a mai fost implicata nici o alta persoana in afara de cele 3 si nici o alta masina. in dosarul deschis la procutura nu s-a dat inca nici o rezolutie.polita rca era valabila in momentul accidentului, exista si casco-masina fiind cumparata in leasing
Pe polita RCA puteti solicita despagubiri fara ni ci o problema , despagubiri materiale care trebuie probate cu acte si despagubiri morale - care se vor negocia cu societatea de asigurari. Daca sunteti nemultumit de propunerea facuta angajati un avocat si solicitati rezolutia instantei.

La CASCO trebuie verificat daca nu era si acoperire pentru accidente persoane ,in acest caz se pot solicita suplimentar despagubiri pentru pasageri. Firmele de leasing nu prea solicita aceasta acoperire dar, nu se stie.
revin asupra acestui subiect pentru ca intre timp a fost data o rezolutie de neincepere a urmaririi penale pentru sofer, motivul accidentului fiind medical- accident vascular- va rog sa imi spuneti daca in aceste conditii se mai poate obtine despagubire conform clauzelor rca de la asigurator pentru decesul tatalui meu. multumesc

Alte discuții în legătură

Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)