avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie

Buna seara,
Am incheiata o asigurare facultativa a locuintei valabila pana la data de 06 octombrie 2011,asigurare care include si riscurile din asigurarea obligatorie.
In acest caz mai sunt obligata de a incheia o asigurare obligatorie anul acesta?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:24, 5 Decembrie 2010
da
Polita facultativa nu poate cuprinde riscurile catastrofice ce se asigura numai prin polita obligatorie (PAD), decat numai pentru anexe,bunuri mobile si pentru sumele asigurate ce depasesc valoarea cladirii din PAD (10000 sau 20000E)
Acest lucru trebuia sa fie stiut de asiguratorul la care ati incheiat facultativa.
Polita facultativa incheiata in 07.10.2010 trebuia facuta obligatoriu cu fansiza de 10 sau 20.000 euro, deoarece la acea data polta PAD devenise obligatorie. Dar eu nu sunt convins ca polita dv nu cuprinde acest lucru si ca inspectorul care v-a facut polita nu v-a informat despre acest lucru. Mai uitati-va o data pe polita si apoi mergeti si intrebati-l pe cel care v-a facut polita si apoi vom mai discuta. Oricum polita PAD suntem obligati toti sa o facem pana la 31.12. 2010 , cu exceptia celor care au polite in derulare, incheiate inainte de intrare a legii privind obligativitatea asigurarii locuintelor prin polite PAD.
Daca polita dvs. nu contine fransize la riscurile catastrofice de 20000 eur , banuiesc ca aveti o casa din zidarie , este o polita gresit intocmita .
Este oblligatoriu ca pana la 15.01.2011 sa incheiati si polita PAD altfel sunteti pasibil de amenda .
am un credit imobiliar cu ipoteca pe apartamentul achizitionat, contractat in 2005 si refinantat in 2007. asigurarea obligatorie a locuintei a fost inclusa in rata dupa refinantare (inainte o plateam anual din mana).intrebarea este daca mai sunt obligat sa fac asigurarea aceasta noua de 20 de euro?

Alte discuții în legătură

Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)