avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie

Buna seara,
Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30.
La raportul de expertiza s-a utilizat formula de calcul a vitezei in functie de deceleratia masinii Nissan Pathfinder (4740/1850/1860) , dar incercand sa ma conving de aplicarea urmatoarelor date din formula , nu am ajuns la nici un rezultat asemanator.S-a folosit formula : Vi2 x Ke /26 x d + (t1 + t2 + 0,5 x t3) x Vi /3,6 – S0 = 0 , unde: :
d = 5,8 m/s = deceleratia aproximativa;
t1=0,7s = durata intarzierilor fiziologice ale soferului avand in vedere varsta de 27 ani si ora producerii accidentului 18:30;
t2=0,2s = durata intarzierilor mecanice ale sistemului de franare ;
t3=t3'/Ke=0.2:1=0.2s = durata scursa din momentul atingerii valorii nominale a fortei pe pedala de frana pana la atingerea valorii maxime;
g=9,8 m/s = acceleratia gravitationala ;
Ke=1 =coeficientul eficacitatii franei;
f=0.6 = coeficient de aderenta la carosabil uscat ;
S0= 55m = distanta parcursa de atutoturism pana la oprire.
De la locul marcajului longitudinal de delimitare a trecerii de pietoni si pana la roata stanga fatza a bolidului oprit dupa accident , se masoara o distanta de 60,6 m , iar pana unde este victima se masoara 74,6m.
Va rog sa calculati viteza masinii in momentul accidentului ,stiind ca nu sunt urme de franare . In acest caz viteza premergatoare accidentului ar fi egala cu viteza de la impact.
VA MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 06:49, 9 Decembrie 2010
Prin definitie expertul se pronunta asupra chestiunilor care exced cunostintelor organelor judiciare... cum sunt si aspectele expuse de catre dvs. Daca aveti dubii cu privire la vreun aspect privind expertiza puteti cere o contraexpertiza. Consultati un avocat si o sa va explice mai exact cum se poate realiza acets fapt.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Soferul implicat in acest accident , este o persoana potenta financiar care deja a "actionat" asupra expertului auto , la raportul de expertiza . Desi martorii sustin ca viteza era de peste 100km/h , expertul a scos DOAR cu 80 km/h.
Calculul matematic se poate face, dar expertul nu va risca sa greseasca partea matematica. Problema e la alegerea coeficientilor, si pentru a fi sigur ca au fost judicios alesi trebuie sa apelati la un expert. Sunt pe Avocatnet niste excelenti profesionisti, si in acest Forum.
Un raspuns just il puteti obtine de la un expert judiciar care fectueaza astfel de expertize in mod frecvent,apelati la un asemenea specialist.
A-Tamara a scris:


Va rog sa calculati viteza masinii in momentul accidentului ,stiind ca nu sunt urme de franare . In acest caz viteza premergatoare accidentului ar fi egala cu viteza de la impact.
VA MULTUMESC !!!



In cadrul acestui forum nu se poate raspunde la problema Dvs. Problema este mult mai vasta si constituie unul dintre obiectivele unei expertize judiciare. Asa cum ati prezentat problema se poate calcula atat viteza autoturismului in momentele premergatoare producerii accidentului, cat si cea in momentul impactului.

Alte discuții în legătură

Franare Luciana21 Luciana21 Va rog sa apreciati care este viteza aproximativa cu care se deplasa un autoturism daca urmele de franare au aprox.38-40 m... si daca se poate as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in fct. de deceleratie elenaf elenaf Buna seara, Fratele meu a decedat intr-un accident rutier, pieton fiind. Expertiza oficiala , cea a Politiei, ne-a fost deja prezentata si acum ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)