avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am repartitoare!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am repartitoare!!!

Am repartitoare ( nu eu am vrut) si au venit sa calculeze dimensiunea tevii prin care trece caldura.Locuiesc la etajul 1, si am inteles ca ar trebui sa platesc 50% PIERDEREA pe bloc. Este lege???
Cel mai recent răspuns: liviacodru , utilizator 08:46, 12 Decembrie 2010
cei 50% nu reprezinta pierdere, ci consum pe partile comune si se plateste de catre toti propr.proportional cu cota parte indiviza; pt. dec, ian si febr acest procent este de 30 %; este legal - vezi Ordinul ANRSC 343/2010
Repartitoarele vi le-a pus cineva cu forta?
Daca au venit sa va calculeze dimensiunea tevii, asta inseamna ca se face inventarierea sistemului de incalzire al blocului.
Ordinul presedintelui ANRSC nr 343/2010 in care se calculeaza acest procent de 50%, respectiv 30%, se refera daca blocurile nu sunt inventariate.
Deci e posibil sa platiti un procent mai mic pentru caldura la comun tocmai pentru ca vi "s-a masurat teava"!
Multumesc de raspuns. Va dau mai multe detalii ca sa intelege-ti situatia. Suntem un bloc cu 27 de locatari proprietari, dar fara *cap*. Umprezece locatari au centrale pe gaz, iar noua celorlati ni s-a impus punerea de aceste repartitoare, cu scoaterea a
caloriferelelor de pe palier...iar acum ni se impun fiind la primul etaj sa platim nu stiu cat procent pe motiv ca tevile care trec prin apartament sunt mai groase!!!
Multumesc!!!
Valoarea caldurii pe care o platiti are doua componente: caldura consumata individual prin calorifere si caldura la comun prin tevile verticale si/sau prin caloriferele din spatiile comune.
Indiferent ca aveti sau nu repartitoare, ca sunteti sau nu conectat la sistemul centralizat, ca aveti sau nu CT, caldura la comun se plateste oricum.
Eu nu inteleg altceva. De ce v-a dat o informatie fara sa v-o explice si sa credeti dv. ca o sa platiti ceva in plus fata de alti ani!
Caldura la comun ati platit-o intotdeauna indiferent ca ati avut repartitoare sau nu.
Cand o plateati la pausal intra in valoarea pe care o aveati pe liste pentru caldura.
E o frauda. Repartitoarele oricum inregistreaza caldura din apartament indiferent de unde vine. Deci platiti o data ce inregistreaza repartitoarele (chiar si caldura emanata de supa fiarta) si inca o data cei 50% solicitati si care, chiar ma intreb unde merg.

Alte discuții în legătură

Procent de plata la energia termica _simo_ _simo_ La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc,nelamurire. pintilescusorin pintilescusorin Locuiesc la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje,sunt debransat de la CET,am centrala termica de apartament,cei 3 vecini de pe palier cu mine sunt bransati la ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)