avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului !

Buna ziua !
Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori !
Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu sunt in plus su nu ma mai iubeste !
Sunt plecat din tara de cateva luni si e din ce in ce mai rau ,chiar daca imi dau sikinta sa repar nu vrea ,,,,,,,,
Vrea sa bagam divortul dar asa vrea sa-mi iau copilul ,,,,
Credeti ca pot sa-l obtin , am vreo sansa ,,,mentionez cu rusine ca ea se ocupa de webchat pe internet si din nefereicire ma si inselat ,,,,am vreo sansa sa ma duc cu probe in instanta si sa demonstrez ca este o mama denaturata ?

Va multumesc anticipat ! :sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:57, 12 Decembrie 2010
Buna ziua,

In urma probatoriului administrat in cauza ( inscrisuri,martori,interogatoriu,dar si in ancheta sociala intocmita in acest caz),instanta de judecata va decide,tinand seama de interesul superior al copilului si nu in ultimul rand de conditiile materiale (venituri,existenta unei locuinte-proprietate personala sau chiar inchiriata),,morale,cele de crestere si educare optima a minorului,caruia dintre parinti ii va incredinta copilul. :)
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
luiza2008, utilizator
In primul rand, instanta trebuie sa tina seama de interesul major al minorului.
Parintele care va obtine custodia, trebuie sa aiba o locuinta stabila, un serviciu sigur si un comportament bun fata de minor.Ancheta sociala o sa stabileasca relatia minor-parinte si conditiile materiale pe care parintele le ofera.
Dar inca nu s-a produs divortul.
Daca intr-adevar nu mai este o alta cale, incercati o intelegere amiabila. E mult mai bine pt. dvs. si infinit mai putin traumatizant pt. minor.
Angajati un avocat si cereti divortul, incredintarea minorului, partajul.
DAR NUMAI DACA NU GASITI O CALE DE IMPACARE!
In primul and va multumesc pentru interesul acordat .

In primul rand ma intereseaza daca pot aduce dovezi in instanta cum ca ea practica prostitutie pe internet (site-uri , poze ,etc) si daca conteaza asta intr-un proces de divort respectiv custodia copilului !
Mentionez a de foarte multe ori am incercat sa trec peste ,,i'am si spus ca-mi cer eu iertare numai ca sa crestem copilul impreuna .
Dar, ea sustine ca nu greseste cu nimic , si ca , faptul ca produce bani din internet ajuta la cresterea lui
Eu spunandu'i ca nu da o crestere buna , imi raspunde ca , copilul nu stie este prea mic
Desi eu ii trimit bani regulat , ea se poarta astfel de ceva timp si nu vrea sa inceteze !
Va multumesc !
Depinde daca se va considera ca este o mama imorala.Se vor administra probe si procesul va fi foarte dificil pentru amandoi si chiar si pentru avocati.
Chiar daca ar fi prostituata sa stiti ca exista hotarari prin care instanta a incredintat minorii mamei.
Depinde foarte mult si cum va aprecia instanta si cum va gandi.
In afara de faptul ca aveti sanse aproape egale este greu de spus mai mult.

avocat Claudiu Lascoschi
Puteti aduce in instanta orice proba -fotografii, inscrisuri , martori, din care sa rezulte moralitatea mamei, pentru ca moralitatea parintilor este unul din criteriile care trebuie sa fie avute in vedere la incredintarea minorilor.
Dar pe langa acestea , este necesar sa probati conditiile optime pe care le puteti oferi pentru cresterea si educarea minorei, atasamentul dvs fata de minora si invers si orice alta imprejurarea din care sa rezulte ca este in interesul minorei ca aceasta a va fie incredintata dvs. si nu mamei.
Din pacate practica instantelor este aceea de a incredinta mamelor copii si marturisesc din experienta, ca aceasta practica este o bariera greu de trecut.
Am avut o situatie similara cand am probat ( evident pentru clientul meu -tata) cu fotografii si martori ca mama se prostitua si cu toate acestea instanta de fond a motivat astfel" desi mama are o moralitatea indoielnica, este in interesul minorei ca aceasta sa fie incredintata mamei"
Am atacat solutia insa si in apel situatia a ramas neschimbata, iar tatal a renuntat sa mai declare recurs.
Va spun toate acestea , ca in cazul in care va hotarati sa solicitati incredintarea minorei sa va inarmati cu probe temeinice si cu nervi de fier.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com buna seara!va rog sa imi spune-ti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort gabymiha gabymiha Sotia mea a fugit cu amantul ei si a luat-o si pe fiica mea cu ea. Locuiesc acum cu totii la doar cateva case de fostul nostru domociliu conjugal. In plus ... (vezi toată discuția)